pixel

Film skal ses i Field's

1.500 bløde sæder i Ørestad sætter Kbh S tilbage på biograf-bykortet.

kbh magasin

Fakta

Biograf i Field's

8.000 m2 tilbygning til storcenteret Field's på Ørestad Boulevard, Kbh S.

Skal lægge vægge til et biografkompleks med 9 sale (5.000 m2), medieundervisnings-faciliteter til Ørestad Gymnasium samt enkelte butikker og cafeer.

Bygningen af tegnet af C.F. Møller og biografen skal drives af Nordisk Film Biografer.

Forventet åbning sommeren 2015.

Det Amager, der har københavnsk postnummer, har ikke haft en rigtig biograf siden Amager Bio slukkede fremviseren for sidste gang i 1986. Nu brydes de næsten 30 års filmtørke med et stort biografkompleks i storcenteret Field's.

Fra sommeren 2015 skal amagerkanere ikke længere helt ud til Kastrup Bio eller Dragør Bio for at få en filmoplevelse på egen ø. Gravemaskinerne gik i sidste uge i jorden, så en ny tilbygning til shoppingmastodonten i Ørestad snart kan byde indenfor i 9 sale med i alt 1.500 komfortable stole.

Målt på antal sæder klemmer biografen i Field's sig ind foran Imperial (1.002 pladser) og bliver det tredjestørste filmtilbud i København, efter Cinemaxx (3.000 pladser i 10 sale) og Palads (2.300 pladser i 17 sale).

Imperiet udvider

Biografcenteret skal drives af Nordisk Film Biografer, der i forvejen er byens og landets største biografkæde med 6 mio. gæster årligt i sine 18 biografer.

Udbygningen placeres ved hovedindgangen til Field's, lige overfor metrostationen, og bliver integreret med det eksisterende storcenter, men med et mere åbent udtryk og åbne glasfacader ud mod Ørestads Boulevard.

Biografen er tegnet af arkitektvirksomheden C. F. Møller, ligesom den gammelkendte del af Field's. C. F. Møller står i 2015 også bag Maersk Bygningen, Panum Instituttets udvidelse, der bliver Indre Nørrebros første højhus.

fields_bio_hafnia_.jpg

Deler med gymnasieelever

115.000 kvadratmeter store Field's åbnede i 2004 som Skandinaviens største shoppingcenter, men er siden overgået af Emporia i Malmø. Det kommer de tilføjede 8.000 kvadratmeter ikke til at ændre på, selvom der også bliver plads til flere butikker og et medielab til Ørestad Gymnasium.

Mediegymnasiet ligger hundrede meter længere inde af Ørestads Boulevard, og har siden sin åbning været regionens mest søgte. For at få bedre plads på selve skolen bliver det nye eksterne medielab indrettet med permanente tv-studier og plads til medieproduktion og almindelig undervisning.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling