pixel

Svøm under jorden ved Flintholm

Frederiksberg får endelig en ny svømmehal – og den bliver med park oven på.

flintholm svømmehal gymnastiksal

I sommer blev det første spadestik taget til en ny svømmehal med tilhørende gymnastiksal på Frederiksberg. Men hvordan den 5.500 m2 store bygning egentlig skal se ud, er først endeligt vedtaget nu.

Kort
Flintholm Svømmehal

Det bliver mellem erhvervsbygninger og frederiksbergvillaer på den ellers lidt søvnige Bernhard Bangs Allé, at vandhunde fra sommeren 2017 kan søge mod en stor terning beklædt med matteret glas.

Man skal imidlertid videre ned under jorden for at hoppe i bassinet – huset bygges nemlig ind i skråningen ned mod metroskinnerne mellem Flintholm og Lindevang, og selve svømmehalsdelen ligger i de to forskudte etager under vejniveau.

Her vil svømmehallens panoramavinduer åbne bygningens bagside ud mod et nyt grønt parkområde ned til metrolinjen. Parken fortsætter op på taget af svømmehallen, der altså ligger i niveau med Bernhard Bangs Allé, og rundt om den kantede hovedbygning. Nede fra svømmehalsparken får forbipasserende kig til alle bygningens seks plan, og stierne forbindes videre til Grøndalsparken og dens planlagte grønne cykelrute langs kommunegrænsen til Vanløse.

Hele byggeriet bliver nær nabo til det kommende kultur- og bevægelseshus KU.BE og kan med lidt god geografisk vilje tælles med til Flintholmsområdet, det frederiksbergske byudviklings-projekt på den anden side af sporet.

Fakta

Svømmehal ved Flintholm

Bernhard Bangs Alle 41, Frederiksberg

5.500 m2 svømmehal og gymnastiksal.

Tegnet af 3xSkak, opføres af Gribskov Gruppen og Frederiksberg Kommune for 180 mio. kroner.

Forventet åbning sommeren 2017.

Otte baner, legezone og wellness

Glasfacaden bliver matteret, så ingen frederiksbergborgerne generes af genskin. Derudover vil glasset være skubbet ind bestemte steder, så facaden får forskellige niveauer og giver et mere levende indtryk.

Den endnu unavngivne nye svømmehal bliver en tiltrængt forstærkning for kommunens eneste nuværende offentlige pools i funkis-bygningen Frederiksberg Svømmehal fra 1930'erne. Efternøleren inddeles i tre zoner, hvor den første bliver en motionszone, med otte svømmebaner på 25 meter. Zone 2 er lege- og familiezone med vandrutsjebane og en cafe med udsigt over parken. Endelig vil zone 3 være wellnessområde, hvor man blandt andet kan gå i sauna, gå i spa eller slappe af med massage.

Bygningens gymnastikhal kommer til at ligge på første og anden sal, og den bliver udstyret med springgrav og alle de nødvendige redskaber. Tredje og fjerde sal bruges til kontorer og klublokaler.

Skabt som OPP

Projektet til 180 millioner kroner er bestilt af Frederiksberg Kommune og udviklet af Gribskov Gruppen. Det er også Gribskov Gruppens søsterselskab, tegnestuen 3xSkak, som har været arkitekter på bygningen. Svømmehalsparkens landskabsarkitekter er Masu Planning, der blandt andet også står bag stationspladsen ved den kommende Carlsberg Station, der åbner i 2016.

Som noget nyt i Frederiksberg Kommune bliver gymnastik- og svømmehalsprojektet opført og drevet som et offentligt-privat partnerskab. Et såkaldt OPP-projekt, som Københavns Kommune også gjorde det med den nye Sundbyøsterhal II ved Amagerbrogade.

»OPP-konstruktionen betyder, at vi som kommune kan trække på private aktørers store viden på svømmehalsdrift i en god og tæt dialog. Samtidigt har såvel svømme- som gymnastikforeninger været tæt inde i beskrivelsen af funktionerne,« forklarer en tilfreds Morten Jung, Formand for Kultur- og Fritidsudvalget og 1. viceborgmester.

Gribskov Gruppen og 3xSkak åbnede i 2015 en lignende svømmehal i Kronjylland, Water & Wellness Randers.

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling