pixel

Flintholms forvoksede legehus

Du kan tage brandmandsstangen i stedet for trapperne i det nyskabende kulturhus KU.BE på Frederiksberg.

kube adept mvrdv

Byudviklingsområdet Flintholm er svært at finde på mange københavneres mentale bykort, selvom det er over et årti siden, at først metroen og så en ny stor S-togsstation kom til på det yderste Frederiksberg. Hvis man hverken bor, arbejder eller skifter tog der, har der da heller ikke været så meget at komme efter – før nu, hvor et nyskabende kultur- og bevægelseshus er åbnet for måske at give Flintholm sit folkelige gennembrud.

KU.BE hedder det forvoksede legehus på Dirch Passers Allé. Navnet er en sammentrækning af netop "kultur" og "bevægelse", ligesom stedet skal være det. Selvom kulturhuset er pæne Frederiksbergs nye mødested for optrædener, udstillinger og debatarrangementer, så er førsteindtrykket da også noget nær den hyperaktive forlystelse Skærsilden i Tivoli.

Du kan selvfølgelig vælge at tage trappen som en velopdragen medborger, men for eksempel klatrenettet, rutchebanen og brandmandsstangen vil gøre deres for at husets brugere kommer kravlende, glidende eller hoppende mellem etagerne.

Fra skrædderstilling til fuld sprint

KU.BE er udformet i et dansk/hollandsk møde mellem arkitekterne fra ADEPT og MVRDV – hollænderne er kendte for den bueformede Market Hall i Rotterdam og har tidligere samarbejdet med danske kolleger om Frøsiloen på Islands Brygge og det nyåbnede rock-museum Ragnarock i Roskilde.

I Flintholm har de fordelt KU.BE's godt 4.000 multifunktionelle kvadratmeter på fire plan, delt op i seks zoner med hver sit tema i hver sin farve.

I stueetagen tager café, lounge og legebakkelandskab imod. På førstesalen ligger perfomance-salen med en mobiltribune til 270 tilskuere. På anden sal er der gjort plads til fordybelse med bibliotekets behagelige møbler og studiepladser med udsigt. Og øverst på tredje kan du da blandt andet lige løbe om kap på en indendørs løbebane.

Inde imellem ligger der danserum, udstillingsrum, madlavningsrum, meditationsrum og hvad-du-ellers-kan-finde-på rum. Og udenfor hører en stor kuperet landskabshave med og lokker med flere aktivitetsmuligheder, legepladser og opholdssteder.

Der mangler stort set kun lige en svømmepøl – og den kommer ovre på den modsatte side af metrosporet, hvor KU.BE i sommeren 2017 får selskab af den delvist underjordiske Flintholm Svømmehal.

KU.BE har åbent ugen rundt, se mere om huset og find aktuelle arrangementer på kube.frederiksberg.dk

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling