pixel

Gajolmanden har blinket færdig

En af Københavns mest ikoniske neonreklamer er slukket og taget ned.

det danske vejr er gajol vejr neonreklame

Der mangler noget på Vesterbrogade. Tagryggen, hvor ellers så ukuelige Gajolmanden lyste byen op, står nøgen og mørklagt. Efter at have kædespist lakridspastiller i næsten halvtreds år, kunne de gamle neonrør ikke mere.

Gajolmanden kom til København i 1969, hvor han fra Galle & Jessens chokoladefabrik på Vibenshus Runddel smittede de regn og rusk-plagede københavnerne med sit optimistiske budskab: "Det danske vejr er Ga-Jol-vejr". Så længe vi har lakrids og en paraply, så går det jo nok.

Sammen med de hoppende neon-chokoladefrøer på fabrikkens skorsten bød han med smil på læben velkommen, eller på gensyn, til alle der ankom eller forlod København via Lyngbyvejen.

Byens lækkersultne landmærke blev skilt i 1999, da fabriksbygningen blev revet ned, og Gajolmanden flyttede fra Østerbro til hjørnet af Vesterbrogade og Helgolandsgade tæt på Hovedbanegården. Skorstenen blev stående til 2009, hvor neonfrøerne hoppede deres sidste runde.

Og nu er den sidste gajol altså også fløjet ind i Gajolmandens mund på Vesterbro. I følge TV 2 Lorry var lysreklamen så medtaget af vind, vejr og tidens tand, at han ikke stod til at redde.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Nørrebro
Københavns mest ikoniske lysreklame flyver fra sin pind ved Søerne, mens tagryggen bygges om.

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens rum

close logo

Fra 7. juni 2019 kræver det medlemskab at læse med

Bliv medlem af Magasinet KBH — fra kun 20,-/md.