Gajolmanden har blinket færdig

En af Københavns mest ikoniske neonreklamer er slukket og taget ned.

det danske vejr er gajol vejr neonreklame

Der mangler noget på Vesterbrogade. Tagryggen, hvor ellers så ukuelige Gajolmanden lyste byen op, står nøgen og mørklagt. Efter at have kædespist lakridspastiller i næsten halvtreds år, kunne de gamle neonrør ikke mere.

Gajolmanden kom til København i 1969, hvor han fra Galle & Jessens chokoladefabrik på Vibenhus Runddel smittede de regn og rusk-plagede københavnerne med sit optimistiske budskab: "Det danske vejr er Ga-Jol-vejr". Så længe vi har lakrids og en paraply, så går det jo nok.

Sammen med de hoppende neon-chokoladefrøer på fabrikkens skorsten bød han med smil på læben velkommen, eller på gensyn, til alle der ankom eller forlod København via Lyngbyvejen.

Byens lækkersultne landmærke blev skilt i 1999, da fabriksbygningen blev revet ned, og Gajolmanden flyttede fra Østerbro til hjørnet af Vesterbrogade og Helgolandsgade tæt på Hovedbanegården. Skorstenen blev stående til 2009, hvor neonfrøerne hoppede deres sidste runde.

Og nu er den sidste gajol altså også fløjet ind i Gajolmandens mund på Vesterbro. I følge TV 2 Lorry var lysreklamen så medtaget af vind, vejr og tidens tand, at han ikke stod til at redde.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • Indre By
En 80 meter lang og lysende port tager kampen op med byens mørke på molen bag Skuespilhuset.
  • Byens Rum
  • Vesterbro
Farvel og goddag: Enghave St. er lukket og Carlsberg St. i stedet åbnet 200 meter væk. Et særligt lille lokalmiljø ryger med i udskiftningen.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • København
En bro, der går i cirkler, og et luksuriøst saga-punktum er blandt de skønneste nybyggerier i København, hvis kommunen selv skal sige det.
close logo

Magasinet KBH udkommer kun i kraft af sine støttemedlemmer

Støt fra kun 20 kr. / md. og følg designet af København — også i fremtiden