pixel

Carlsberg Byen mister vartegn

Carlsbergs ikoniske velkomst-skilte til byens togrejsende er en saga blot.

kbh magasin

I det sydvestlige København er der mandefald blandt bybilledets velkendte vartegn. Kæmpekastanjen på Enghave Plads er fældet, Valby Gassilo sprænges snart til atomer, og forleden blev så de ikoniske Carlsberg-skilte ud mod togbaneterrænet tæt ved Enghave Station pillet ned i al ubemærkethed.

Her har de store lysskilte i årtier siddet på kanten af Carlsberg Bryggerierne og mindet de togrejsende om, at nu var de ankommet til hovedstaden. Næste stop København H.

Velkomsten er væk, fordi området bag togsporerne ikke længere er et bryggeri med Carlsberg som eneejer, men under omdannelse til en rigtig bydel – Carlsberg Byen. For at gøre klar til de næste faser af projektet, bliver reklameskilte for bryggeriet derfor fjernet, lyder forklaringen fra selskabet Carlsberg Byen til magKBH.

carlsberg_mg_0835_.jpg

Sjælen i skiltet

Transformationen af den gamle bryggergrund til et nyt boligkvarter i byen er estimeret til at strække sig over 15-20 år og omfatte byggeri på ikke mindre end 567.000 m2.

Nedtagningen af et par skilte på hjørnet af Vigerslev Allé og Vesterfælledvej udgør i dét perspektiv naturligvis ikke den store forandring – et hjørne der i øvrigt er udset til den kommende Carlsberg Station, så bygningen uden skiltene lever også på lånt tid.

Det bliver heller ikke helt som Hollywood uden Hollywood-skiltet, for i højhuset midt på grunden beholder Carlsberg Bryggerierne sit hovedkontor, der har et lysende Carlsberg-logo på gavlen oppe i 88 meters højde.

For det postindustrielle kompleks må nedtagningen alligevel ses som noget af en milepæl. Og for beboere, besøgende og togrejsende omkring Kongens Enghave er der et sigtepunkt mindre at bruge som reference. Vi lader før- og efter-billederne stå et øjeblik.

carlsberg_mg_0853_.jpgcarlsberg_mg_1195_.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum