pixel

Carlsberg Byen mister vartegn

Carlsbergs ikoniske velkomst-skilte til byens togrejsende er en saga blot.

kbh magasin

I det sydvestlige København er der mandefald blandt bybilledets velkendte vartegn. Kæmpekastanjen på Enghave Plads er fældet, Valby Gassilo sprænges snart til atomer, og forleden blev så de ikoniske Carlsberg-skilte ud mod togbaneterrænet tæt ved Enghave Station pillet ned i al ubemærkethed.

Her har de store lysskilte i årtier siddet på kanten af Carlsberg Bryggerierne og mindet de togrejsende om, at nu var de ankommet til hovedstaden. Næste stop København H.

Velkomsten er væk, fordi området bag togsporerne ikke længere er et bryggeri med Carlsberg som eneejer, men under omdannelse til en rigtig bydel – Carlsberg Byen. For at gøre klar til de næste faser af projektet, bliver reklameskilte for bryggeriet derfor fjernet, lyder forklaringen fra selskabet Carlsberg Byen til magKBH.

carlsberg_mg_0835_.jpg

Sjælen i skiltet

Transformationen af den gamle bryggergrund til et nyt boligkvarter i byen er estimeret til at strække sig over 15-20 år og omfatte byggeri på ikke mindre end 567.000 m2.

Nedtagningen af et par skilte på hjørnet af Vigerslev Allé og Vesterfælledvej udgør i dét perspektiv naturligvis ikke den store forandring – et hjørne der i øvrigt er udset til den kommende Carlsberg Station, så bygningen uden skiltene lever også på lånt tid.

Det bliver heller ikke helt som Hollywood uden Hollywood-skiltet, for i højhuset midt på grunden beholder Carlsberg Bryggerierne sit hovedkontor, der har et lysende Carlsberg-logo på gavlen oppe i 88 meters højde.

For det postindustrielle kompleks må nedtagningen alligevel ses som noget af en milepæl. Og for beboere, besøgende og togrejsende omkring Kongens Enghave er der et sigtepunkt mindre at bruge som reference. Vi lader før- og efter-billederne stå et øjeblik.

carlsberg_mg_0853_.jpgcarlsberg_mg_1195_.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling