pixel

Irmahønen skal genhuses

Københavns mest ikoniske lysreklame flyver fra sin pind ved Søerne, mens tagryggen bygges om.

irmahønen neonreklame

Den ligger bare der og lægger æg, sang Kim Larsen. Men efter 81 år og genskinnet fra millioner af kulørte neon-æg i Søernes vand, må Irmahønen midlertidigt finde et andet sted at blinke i mørket.

Bygningen på Sortedams Dosseringen, som lysreklamen sidder på, skal have lavet taglejligheder, og derfor har Irma slukket for strømmen og er gået på boligjagt efter et nyt hønsehus til det flittige københavner-ikon imens.

Hvor det bliver, og hvor længe det bliver, ved supermarkedskæden endnu ikke. Men på trods af de kommende underboere i selve hønsepinden vil Irmahønen altså angiveligt vende tilbage til Søerne og lægge sine syv æg i minuttet.

»Den er gennem årene blevet et vartegn, ikke kun for Nørrebro, men også for hele København. Og til alle dem, der kommer til at savne hønen, vil jeg forsikre, at den kommer tilbage,« sværger Irmas direktør Søren Steffensen overfor Jyllands-Posten.

De andre Irma-neonskilte med datomærket, uret og kaffeposen berøres ikke af tagrenoveringen og lyser videre på nabobygningerne under genhusningen af hovedattraktionen.

Irmahønen har siddet på sin pind siden 1936. Den har før været slukket i kortere og længere perioder, ikke mindst under besættelsen. Den er også blevet ændret flere gange, senest i 2015, hvor den for en tid blev til Ørmahønen.

Flytningen kommer under et år efter et andet af byens neon-vartegn, Gajolmanden, endegyldigt lukkede og slukkede på Vesterbrogade.

Opdatering 30. august: Irma har valgt at sende det københavnske ikon helt ud af København for at benytte lejligheden til at gøre opmærksom på firmaets økologiske profil. Irmahønen er således genhuset på det biodynamiske landbrug Knuthenlund på Lolland, hvorfra der er små 100 kilometer til den nærmeste Irma i Næstved.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.
læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Indre By
De 12-20 årige vil have en by med bedre luft, sikrere veje og mere plads til gode byrum. Start med at lukke for biler på Vester Voldgade, siger de.