Irmahønen skal genhuses

Københavns mest ikoniske lysreklame flyver fra sin pind ved Søerne, mens tagryggen bygges om.

irmahønen neonreklame

Den ligger bare der og lægger æg, sang Kim Larsen. Men efter 81 år og genskinnet fra millioner af kulørte neon-æg i Søernes vand, må Irmahønen midlertidigt finde et andet sted at blinke i mørket.

Bygningen på Sortedams Dosseringen, som lysreklamen sidder på, skal have lavet taglejligheder, og derfor har Irma slukket for strømmen og er gået på boligjagt efter et nyt hønsehus til det flittige københavner-ikon imens.

Hvor det bliver, og hvor længe det bliver, ved supermarkedskæden endnu ikke. Men på trods af de kommende underboere i selve hønsepinden vil Irmahønen altså angiveligt vende tilbage til Søerne og lægge sine syv æg i minuttet.

»Den er gennem årene blevet et vartegn, ikke kun for Nørrebro, men også for hele København. Og til alle dem, der kommer til at savne hønen, vil jeg forsikre, at den kommer tilbage,« sværger Irmas direktør Søren Steffensen overfor Jyllands-Posten.

De andre Irma-neonskilte med datomærket, uret og kaffeposen berøres ikke af tagrenoveringen og lyser videre på nabobygningerne under genhusningen af hovedattraktionen.

Irmahønen har siddet på sin pind siden 1936. Den har før været slukket i kortere og længere perioder, ikke mindst under besættelsen. Den er også blevet ændret flere gange, senest i 2015, hvor den for en tid blev til Ørmahønen.

Flytningen kommer under et år efter et andet af byens neon-vartegn, Gajolmanden, endegyldigt lukkede og slukkede på Vesterbrogade.

Opdatering 30. august: Irma har valgt at sende det københavnske ikon helt ud af København for at benytte lejligheden til at gøre opmærksom på firmaets økologiske profil. Irmahønen er således genhuset på det biodynamiske landbrug Knuthenlund på Lolland, hvorfra der er små 100 kilometer til den nærmeste Irma i Næstved.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.
tegnestuevision
København
Stormflodssikring, infrastruktur og byudvikling tænkt sammen til den manglende brik i et sammenbundet København.

seneste
byens rum

close logo

Vi har brug for mindst 1.000 støttemedlemmer

Hjælp os med at nå det magiske tal – fra kun 20,-/md.