pixel

Gang i Nordhavns prestigebydel

kbh magasin

I dag blev første spadestik til den kommende FN-By på Marmormolen i Nordhavn taget.

Dermed er der sat gang i opførslen af et nyt fuldautomatisk verdenslager til Unicef, som skal stå klar ved indgangen til 2012, og et stjerneformet kontorbyggeri som ventes klar året senere.

Det spektakulære kontorbyggeri er tegnet af danske 3XN der er kendt for en særlig ikonisk byggestil som Saxo Banks domicil i Hellerup og det kommende Danmarks Akvarium på Amager er andre eksempler på.

Det stjerneformede byggeri kommer af sikkerhedshensyn til at ligge på sin egen ø hvor almindeligt dødelige københavnere er forment adgang.

Byens borgere får dog adgang til resten af området og nok især spidsen af Marmormolen, som skal omdannes til et grønt helle med direkte adgang til vandet, vil nok trække en del københavnere til Nordhavn i fremtiden.

Den nye FN-By, der skal samle FN’s seks organisationer i Danmark på ét sted, er første skridt i en større udvikling af det gamle industriområde i Nordhavn.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

relaterede
artikler

København er en spuns nærmere en spritny marmormole-bydel der skal kaste international glans over hovedstaden og bringe københavnerne helt ud til vandkanten.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling