Havefest på kirkegården

Hegnet til Sundby Kirkegård er rykket 14 meter og udkanten af kirkegården blevet til en lang, blomstrende have.

kbh magasin

Fakta

Sundby Have

Den nye plads langs Kirkegårdsvej er indrettet til både aktiviteter og afslapning af Peter Holst Arkitektur og Landskab.

Sundby Have har et samlet areal på 2500 M², hvoraf cirka 700 M² er beplantninger og græsarealer.

Vi københavnere bliver ikke afskrækkede af lidt kirkegårdsstemning – snarere tværtimod.

Assistens Kirkegård tiltrækker på en varm sommerdag masser af solbadere og (grav)øldrikkere, og på Vestre Kirkegård bliver der jogget uendelige konditure på de grusede stier.

Nu er det Amagers tur til at hoppe med på kirkegårdsbølgen. På sin helt egen amar’kanske facon, naturligvis: Kanten af Sundby Kirkegård har fået biografområde, grusflader til petanque – og grillplads.

bede.jpg

Indbygget grill og magnolietræer Navnet på Amagers nye plads er Sundby Have, og selv om en stor del af pladsen er dækket af grus, er der stadig masser af havestemning, grønt græs at dase på og blomstrende, duftende træer.

Peter Holst Arkitektur og Landskab, som står bag den nye plads, har nemlig plantet en hulens masse magnolie- og kirsebærtræer, som blomstrer hvidt og lyserødt på hver deres tid af året.

pergola_beskaaret.jpg

I den nordligste ende af den lange have kan man fremvise film på gavlen af naboens hus, eller opføre musik og teater. Kvarterets unger kan lege balancelege på høje stubbe i den såkaldte Robinieskov, og de legesyge ældre kan snuppe et slag petanque.

I midten af haven er kommet et grillområde hvor bordene har indbyggede riste til placering af hjemmebragte engangsgriller,og langs det gennemsigtige hegn er der opsat gode gamle københavnerbænke - perfekte til en bajer i aftensolen.

gavl_beskaaret.jpg

Del af grøn forbindelse Sundby Have er en del af en grøn forbindelse, som skal gøre det lidt rarere at være cyklist på Amager. Den grønne rute går hele vejen fra Amagerbro Station, ned ad Reberbanegade, Spaniensgade, Kirkegårdsvej – hvor pladsen ligger – og Grækenlandsgade.

Der er ikke tale om en decideret grøn cykelrute som på Nørrebro, Frederiksberg og Valby, men forbindelsen skal være et grønnere alternativ til den tungt trafikerede Amagerbrogade, som løber parallelt med strækningen.

Flere af gadehjørnerne på ruten er blevet forskønnet og udstyret med træer og siddepladser for at lave en visuel sammenhæng hele vejen fra Amager Centeret til Sundby Kirkegård.

robinieskov.jpg

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Stormflodssikring, infrastruktur og byudvikling tænkt sammen til den manglende brik i et sammenbundet København.
læservision
København
Få mere sollys ud af vintermånederne ved at skabe bakker i de klassiske københavnerkarreers vindstille gårde.

seneste
byens rum

close logo

Vi overlever for mindre end prisen på en kop kaffe

Kære læser, støt Magasinet KBHs arbejde ― fra kun 20 kr. / måned