pixel

Hesteflok på Kongens Nytorv

kbh magasin

12 plastikheste i fuld størrelse, men rødlige og lilla nuancer, flytter snart ind på en af byens fineste adresser. De skal forskønne Kongens Nytorv, når metrobyggepladsen udvider denne sommer.

Klappekrikkerne er ikke ment som en hyldest til Poul Reichhardt-klassikeren 'De røde Heste', men er et nik til rytterstatuen af Christian V, der står indespærret på Krinsen inde bag det grønne byggehegn.

Hestenes fold bliver et midlertidigt hjørne på 10 x 10 meter, som skabes ved Strøgets udmunding, når metroplankeværket breder sig – og som nødig skulle udvikle sig til skraldehjørne og kaotisk cykelhenkastningsareal.

Installationen med den røde hesteflok hedder 'Højt til hest som Kong Christian', udføres af 1:1 Landskab og finansieres af Indre By Lokaludvalg og Metroselskabet.

heste_kgs_nytorv_2.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling