pixel

Nyt hotel på vej op i Ørestad

Stor, fransk hotelkæde gør sit indtog i København med knap 200 værelser.

Ibis Ørestad

Ørestad har allerede tre af slagsen, men inden længe vil endnu et hotel begynde at vokse frem af den amagerkanske muld. 

Har man erfaring med at vende familiebilen sydpå og køre ned gennem Europa, vil man nikke genkendende til den nytilkomne. Det er nemlig den franske Ibis-kæde, der med 186 værelser nu træder ind på det københavnske hotelmarked. 

Ibis har i en årrække været en velkendt hotelkæde i det meste af resten af Vesteuropa. Den ejes af Accor Hotels og er med mere end 2.000 hoteller Europas største.

Det nye hotel er for alle men opføres særligt med business-segmentet i tankerne. Med Bella Centeret som nabo — og både lufhavn og Indre By en kort metrotur væk — er Ørestad for byens tilrejsende fagfolk nemlig blevet et populært sted at tjekke ind og lægge hovedet på puden.

Rent arkitektonisk vil det nye hotel nok ikke få så mange forbipasserende til at stoppe op. Komplekset på op til ni etager byder på ret ligefremme bygninger, der matcher ingeniørfirmaet Swecos kontorer lige ved siden af — og som har samme arkitekt: Holscher Nordberg.

En lavere bygning med ovenlys danner som atrium et mødested for husets brugere.

Kontorer og guld

Kontorer bliver også en del af det nye byggeri, for det nye Ibis Styles-hotel vil kun lægge beslag på knap halvdelen af de i alt 14.300 m2. Resten vil blive lejet ud til en endnu ikke fastsat erhvervslejer, der ligesom hotelgæsterne vil få udsigt til det store boligkompleks, der er ved at rejse sig lige ved siden af.

Det nye hotel forventes at stå klar i starten af 2022, og ligesom mange andre af de byggerier, der er ved at rejse sig i byen, bygges det, så det vil blive guld-certificeret af DGNB. Dét er den næsthøjeste udmærkelse fra non-profit organisationen der arbejder for at skabe bæredygtighed i byggeriet.

Det er svenske Skanska der er entreprenør.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling