pixel

Hotel Scandinavia går i bredden og ikke højden

Nyt forslag udvider markant hotel med stor tilbygning og nyt kontorbyggeri

Radisson Blu København nybyggeri

Det er snart 10 år siden, at Hotel Radisson Blu Scandinavia fik tilladelse til at udvide med 10 etager i højden. Og i 2013 sagde hotellets direktør, at "man var meget tæt på at starte udbygningen." 

Men den prominente bygning med udsigt over Christianshavn og Københavns gamle voldgrav voksede aldrig, og i 2018 opgav ejeren så endeligt idéen om at gøre højhuset højere.

I stedet ville man nu nøjes med at udbygge i bredden ved at udnytte parkeringsarealet for foden af hotellet — som i folkemunde ofte stadig kaldes SAS Scandinavia.

Det nye forslag er nu lagt frem og vil formentlig blive sendt i offentlig høring inden længe.

Glas, stål og børn

I alt vil Radisson Blu vokse med cirka 25.000 m² fordelt over op til 7 etager — klemt inde mellem den eksisterende bygning og en Q8 tankstation på hjørnet af grunden.

Lige ved siden af hotellet opføres en smal kontorbygning der vil afslutte rækken af domiciler i glas og stål, som denne del af Amager Boulevard efterhånden er blevet kendt for. 

Hotelgæster og kontorarbejdere kan dog glæde sig til mere liv og flere børnegrin i gadeplan. Der er nemlig behov for en ny daginsitution i området, og den vil rykke ind i stueplan i et hjørne af den nye hotelbygning.

Ved siden af institutionen — i den del af bygningen der vender ud mod Ørestads Boulevard og Weidekampsgade — vil der i stueetagen blive gjort plads til butikker eller andre funktioner rettet mod den brede offentlighed.

De to nederste etager i den nye hotelbygning bliver trukket tilbage, så der opstår en arkadegang under de øvre etager rundt om en stor del af bygningen.

Biler under jorden, bedre uderum

Det nye byggeri fortsætter også en trend i byens nybyggeri: At få bilparkering ned under jorden, så mere af overfladen kan bruges til mennesker. 

Med bilerne under jorden bliver der plads til at plante 220 nye træer rundt om byggeriet. Hvor der er plads til det, skal beplantningen sågar tangere "urban skov" hedder det i forslaget. En række eksisterende platantræer må dog lade livet for at gøre plads til den nye kontorbygning.

Hvad der i dag er en lidt trist P-plads skal således integreres bedre med den omkringliggende by, og der er ligeledes planer om at lave mulighed for café med udeservering mod Amager Boulevard.

H.C. Andersens Boulevards forlængelse på Amager er dog stærkt trafikeret, og det står ikke helt klart, hvor mange der vil nyde deres morgencroissant og capuccino med udsigt til den på dette sted 10-sporede trafikåre med dertil hørende luftpartikler.

Arkitekterne bag det nye forslag er PLH Arkitekter, der til daglig holder til på Østerbro og har omkring 90 ansatte. Der er indtil videre tale om et forslag, og flere forandringer kan komme til inden eventuel byggestart.

Antageligt vil der dog i denne omgang ikke gå næsten 10 år, før der er klarhed over Radisson Blu Scandinavias fremtid.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling