pixel

Hvad skal pladsen hedde?

Kalvebod Brygges kommende og vandsprøjtende plads døbes i åben navneleg

kbh magasin

Fakta

Nykredit Navnekonkurrence

Pladsen tidligere kendt som Skyen skal have et navn.

Kom med dit forslag på Nykredits konkurrenceside senest 1. februar.

1. præmie: For 10.000 kroner aktier i Nykredit
2. & 3. præmie: En iPad

Det vindende pladsnavn skal efterfølgende godkendes af Københavns Kommune.

Noget så eksotisk som et offentligt byrum er på vej til Kalvebod Brygge, berygtet for sine alt andet end offentlige byrum. Og du kan få lov at finde på, hvad det skal hedde.

Nykredit er nemlig igang med at udvide sit domicil på adressen med glasbygningen Krystallen, og foran den anlægger kreditforeningsgiganten også 5.000 m2 plads, der når varmegradernes begynder at dominere i maj, er klar til brug for alle, der kommer forbi.

Centralt for skiferstens-pladsen er en stor vandkunst med 2.000 spruttende dyser og et vandspejl, der reflekterer himlen i de lyse timer og selv illumineres i de mørke.

Og pladsens arbejdsnavn Skyen er altså opgivet til fordel for en åben navne-brainstorm, der udlodder Nykredit-aktier og iPads til de bedste forslag.

Nykredit opfordrer til at bruge pladsens udformning, beliggenhed og områdets historie som inspiration til navnet, men ellers er eneste krav, at pladsen ikke må opkaldes efter nulevende personer.

Både plads og navn forventes indviet 6. maj.

Se hvordan du giver dit bud i boksen til højre, og indled gerne navnelegen herunder.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling