pixel

Inderhavnsbroen blev navnet

kbh magasin

Efter års trakasserier om en cykelbroforbindelse fra Nyhavn til Christianshavn og Holmen, er det første spadestik taget.

I alt tre broer (eller fire, alt efter hvordan du tæller) skal føre hjulende og gående hele vejen over inderhavnen og kanalerne. Første etape er de 180 meter fra Sjælland til Amager, og efter en storstilet navnekonkurrence har skydebroen over inderhavnen fået navnet: Inderhavnsbroen.

Efter samme sprælske tematik kommer fortsættelserne over Christianshavns Kanal/Trangraven og Proviantgraven til at hedde Trangravsbroen og Proviantbroen.

Anlæggelsen af kanalbroerne følger trop i starten af 2012, og hele forbindelsen forventes klar i starten af 2013.

Læs om de over 600 forbigåede navneforslag i Politiken

Se mere om de 3 (til 4) broer her

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

relaterede
artikler

Man troede aldrig, det skulle ske, men skandaleramte Inderhavnsbroen er endelig åbnet – og øjeblikkeligt blevet en ny attraktion i og for København.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling