pixel

Inderhavnsbroen udsat igen-igen

kbh magasin

Til overraskelse for de færreste bliver Inderhavnsbroen alligevel ikke færdig som lovet til årsskiftet – åbningen er nu udsat til foråret 2015.

Skurken i det seneste kapitel i den uendelige historie om de små 200 meter mellem Nyhavn og Christianshavn er en polsk stålleverandør, som bringer den samlede forsinkelse op på to et kvart år.

Inderhavnsbroen bliver med sin særlige skydemekanisme, der skal slippe skibene igennem, kaldt den kyssende bro. Men the kissing bridge er blevet til the missing bridge efterhånden som byggeriet midt i havnen er blevet forladt i flere perioder på grund af konkurser, skybrudsskader og konstruktionsfejl.

Den seneste udsættelse får ikke yderligere betydning for prisen, der er vokset med 50% undervejs, ligesom resten af Opera-forbindelsen stadig forventes at stå klar til nytår – det er de såkaldte kanalbroer, Trangravsbroen og Proviantbroen, der skal føre genvejen videre over Christianshavn til Holmen.

operabroen_kortgrafik.jpg

Læs en detaljeret gennemgang af de mange problemer og forsinkelser hos Ingeniøren

Mest læste

relaterede
artikler

Man troede aldrig, det skulle ske, men skandaleramte Inderhavnsbroen er endelig åbnet – og øjeblikkeligt blevet en ny attraktion i og for København.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling