pixel

Inderhavnsbroen to år forsinket

kbh magasin

Fakta

Opera-forbindelsen

Består af tre broer for cykler og gåben fra Havnegade over Christianshavn til Holmen.

Finansieres af A. P. Møller Fonden, der også betalte for Operaen.

Få overblikket over broerne til Holmen - og byens øvrige forsinkede broprojekter - i KBHs brofeature fra 2010:
København og de 7 nye broer

Årsskiftet 2014/2015 er nu det officielle mål for, hvornår du tørskoet kan gå de små 200 meter mellem Nyhavn og Christianshavn over Inderhavnsbroen.

Den halvfærdige skydebro har stået som en ensom og forladt skamstøtte midt i havnen siden entreprenøren gik konkurs denne sommer. Inderhavnsbroen var i forvejen forsinket, og inden Københavns Kommune har fundet en ny entreprenør, og denne har bygget broen færdig, vil københavnernes forlængede ventetid være vokset til to år.

Også byggepladserne ved de såkaldte kanalbroer, Trangravsbroen og Proviantbroen, der skal føre forbindelsen videre over Christianshavn til Holmen, ligger stille. Her er kommunen dog en anelse mere optimistisk og satser på at være færdig inden sejlsæsonen 2014 begynder.

Inderhavnsbroen bliver med sin særlige skydemekanisme, der skal slippe skibene igennem, markedsført som the kissing bridge, men er du ved at gå til i utålmodighed over, at the missing bridge er mere oplagt, kan magKBH anbefale at bygge din egen Inderhavnsbro, mens du venter.

operabroen_kortgrafik.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Man troede aldrig, det skulle ske, men skandaleramte Inderhavnsbroen er endelig åbnet – og øjeblikkeligt blevet en ny attraktion i og for København.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling