pixel

Ingen savner Axeltorv

Magasinet KBHs læsere har stemt, og Kgs Nytorv gør mest ondt af alle Citys byggepladser.

kbh magasin

I løbet af et års tid er næsten alle det indre Københavns største og mest ikoniske pladser én efter én spærret af og indtaget af gravemaskiner. Kongens Nytorv er sværrest at undvære, mens inddragelsen af det sydlige Axeltorv omvendt mødes med et skuldertræk.

I hvert fald blandt dem, der stemte, da Magasinet KBH spurgte jer, hvilken byggepladsramt plet i Indre By, I savner mest.

Kongens Nytorv hev hver tredje stemme (34%), Axeltorv Syd sølle 2%.

Eneste reelle udfordrer til de varmeste følelser var Nørreport med 28%. Derefter fulgte midterfeltet Rådhuspladsen (18%) og Gammel Stand (14%), mens der øjensynligt ikke er mange streetbasketspillere iblandt jer. Med 5% af stemmerne er Israels Plads Syd, og dets legendariske mega-boldbur, kun en anelse mere savnet end Axeltorv.

Hvad var bedst fra 2012?

Dermed er det blevet tid en ny afstemning – og tid til at kåre den bedste nye bid af København fra 2012.

Følgende seks nykommere er nomineret til at dyste om jeres gunst:

Dansekapellet i Nordvest, tidligere krematorium ombygget til kulturhus.Superkilen på Nørrebro, tredelt park og verdensudstilling.Valby Vandkulturhus, ny svømmehal og bjergbadegrotte.Vester Voldgade i City, omlagt til bløde trafikanter.Zinkglobal, omdiskuteret skrotskulptur ved Havnefronten.Ørestad Skole og Bibliotek, folkeskole-arkitektur inspireret af toscanske bjerglandsbyer.

Klik videre her for at lade din stemme gælde på forsiden (i afstemningsboksen ude til højre)

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling