pixel

Nyt hus ved havnen lægger sig midt mellem nyt og gammelt

For enden af Islands Brygge får det nybyggede København i beton og tegl selskab af et stort klubhus i træ.

Klubhus Islands Brugge kajak roning

Hvis man er kommet forbi en byggeplads for enden af Islands Brygge og har undret sig over, hvad næste nye indslag i byen mon bliver, så er svaret maritimt.

Ud til havnen — lige ved siden af Havnevigens manikurerede strand og bymiljø — ligger både daginstitutionen Nokken og en stribe ældre klubhuse for nogle af byens ro- og kajakklubber.

Et par af klubhusene var særligt udtjente, og de er nu i fuld gang med at blive erstattet af et nyt, samlet hus til Bryggens Kajakklub og Roklubben SAS.

I alt tre bygninger lever nu kun i historiebøgerne, og i deres sted er et større, to-etagers træhus ved at rejse sig. 

Det er arkitekterne på den lille tegnestue Krydsrum, der står for designet, og med nye faciliteter i det fælles hus ønsker de to klubber at tiltrække nye medlemmer — ikke mindst via den ungdomsafdeling, som der nu bliver plads til.

Huset kommer — ud over klubstuen på 1. sal med vandudsigt — til at byde på motionslokale, omklædning, sauna, køkken og plads til opbevaring af kajakker og robåde.  

Hele byggeriet er budgetteret til relativt beskedne 9 millioner kroner.

Prisen kan holdes lav, fordi man i vid udstrækning benytter sig af upcycling af træ, og samtidig lægger man sig med materialevalget tæt op ad områdets karakter — skabt af øvrige bådhuse og træhusene i det tilstødende Nokken.

På den anden side af byggeriet finder man dog det helt nybyggede København på Islands Brygge Syd, og bygningen må derfor rent æstetisk navigere mellem to meget forskellige typer by. 

Om det lykkes, kan man vurdere på en gåtur langs havnen — eller man kan følge byggeriets fremskridt på Roklubben SAS's Facebook-side.

Arbejdet er planlagt færdigt ultimo november.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling