pixel

Israels plads igen, igen

Torvehallerne er reddet, men i mellemtiden er projektet i den anden ende af Israels Plads skredet.

kbh magasin

Fakta

Israels Plads er Københavns største plads.

I foråret 2011 forventes Torvehallerne på den nordlige del af Israels Plads at åbne med op til 150 indendørs- og udendørs boder.

Israels Plads Syd skal omdannes til et område med grønne øer, vandfald, bold­baner og legeplads. Tidsplanen er dog skredet et til to år fra det oprindelige mål i 2011.

Nu skulle den være god nok. København får endelig de længe ventede Torvehaller på den nordlige del af Israels Plads der vender ud mod Nørre­brogade.

Allerede i 2002 lå lokalplanen for Torvehallerne klar, men gang på gang er projektet stødt på grund – senest da investoren Centerplan gik konkurs sidste år.

Nu er ejendomsselskabet Jeudan indtrådt som ny investor, så i foråret 2011 skulle københavnerne gerne kunne handle blandt andet kød, fisk, frugt og grønt på byens efterspurgte markedsplads.

Helt så fremdriftigt går det ikke på den anden side af Vendersgade. Sidste år blev det ellers besluttet at den sydlige del af Israels Plads der grænser op til Ørsteds­parken skulle omdannes til en sand københavneroase med grønne øer, vandfald, nedsænkede boldbaner og legeplads.

Forsinket et par år

Men projektet, der skulle være påbegyndt i foråret og stå klar i 2011, venter stadig på at gravkøerne gør deres indtog.

Københavns Kommune vil nemlig ikke sætte gang i byggeriet før parkeringskælderen under Israels Plads – der er Københavns største – bliver renoveret som påbudt.

”Det ville være yderst risikabelt at gå i gang med at bygge på taget af en kælder der er ved at brase sammen. Underlaget skal være i orden før vi går i gang,” siger områdechef i Københavns Kommunes Center for Anlæg og Udbud, Kristian Nabe-Nielsen.

Renovationen af parkeringskælderen er i gang og ventes færdig september 2010. Til foråret vil Københavns Kommune og Oticon-fonden, der i fællesskab sponserer projektet, stikke hovederne sammen og vurdere situationen.

Men københavnerne må væbne sig med tålmodighed, for kalenderåret vil med største sandsynlighed sige 2013 før københavnerne kan indtage grønne øer, vandfald og boldbaner på sydsiden af Københavns største plads. To år senere end forventet.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens rum