pixel

Kæmpedreng begravet i mosen

Selv om legepladsen i Nordvest er gruopvækkende, er den ikke forbudt for børn.

kbh magasin

Der er sket noget mystisk på en legeplads ved Engsvinget tæt på Utterslev Mose. En underjordisk kæmpedreng med hoved på størrelse med et legehus, og fingre så store som børn, er kommet til syne i den Nordvest’ske muld.

Kæmpehovedets mund og hage er et stort åbent hul, og hans udspilede pupiller er tomme. Hans hovedbund og nakke er fyldt med hårde, røde knopper, og hans hjerneskal er gennemboret af en jernstang.

Kort
Legepladsen ved Engsvinget

haand.jpg

Hule i hovedet

Men det makabre ligfund er slet ikke forbudt for børn. Kæmpedrengen er nemlig ikke kun fundet på legepladsen – han er legepladsen.

Hullet i hagen er nemlig indgangen til hans legehus-hoved, og pupillerne er husets vinduer. Og hovedbundsknopperne og jernstangen? Det er en klatrevæg og en brandmandsstang.

Farligt er sjovt

Måske lyder en begravet kæmpedreng ikke umiddelbart som et godt udgangspunkt for at dine unger kan boltre sig, men faktisk er uhyggelige legepladser ofte hvad børn efterlyser, har flere kommuner og landskabsarkitekter erfaret.

For børnene kan lide spændingen ved det uhyggelige. Deres fantasi bliver udfordret, og legepladserne bliver ikke for ”pattede”. For eksempel er Nørrebroparkens Bermudatrekant en populær legeplads. Her kan børn hænge ud med havmonstre og sørøvere i et sandkassehav af nedstyrtede fly og forliste redningsbåde.

legehoved4.jpg

Kunsten må gerne betrædes

Kæmpedrengen er seneste skud på stammen af Københavns Kommunes såkaldte Kunstlegepladser. Kunstlegepladserne skal få de københavnske børn til at mærke og opleve kunstværker på egen krop, og lære at kunst ikke kun hører til på kedelige museer, men også er noget man kan støde på – og bruge - i sin hverdag.

Det er kunstneren Peter Land, som står bag den store dreng, og hans bidrag er den femte kunstlegeplads af sin slags. De fire første ligger på Nikolaj Plads, i Østre Anlæg, på Blågårds Plads og i Baldersgade.

Peter Land arbejder tit med at pille ved menneskelige proportioner, og er blandt andet kendt for Statens Museum for Kunsts pyjamasmand, hvis arme og ben er så usandsynligt lange, at der ikke er plads til dem i sengen.

indmad.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling