pixel

Børnenes egen lille lufthavn midt i den store lufthavn

Send ungerne op i kontroltårnet mens du nyder rejsekaffen.

lufthavnslegepladsen monstrum

Baggagevognschaufføren bruger sut, piloten hænger i vingerne og flyvelederen oppe i kontroltårnet hører ikke rigtig efter de højlydte anmodninger om takeoff, for hun er på vej ud ad bagudgangens rutsjebane.

Kort
Lufthavnslegeplads

Københavns Lufthavn har endelig fået en ordentlig legeplads, og selvfølgelig er den udformet som en miniatureudgave af lufthavnen selv.

Svær at modstå for børn i de fleste størrelser og dermed alletiders mulighed for at få brændt den sidste energi af, mens de stakkels forældre kan nyde rejsekaffen i nogenlunde ro, inden familien går til gaten.

Forvirrede voksne kan også snige sig op i kontroltårnet efter et bedre overblik i terminallandskabet, der virker til at have fået evigt vokseværk som følge af lufthavnens udvidelsesplaner om at nå dobbelt størrelse med 40 millioner passagerer om året.

Den nye legeplads ligger lige før indgangen til finger B. I hjørnet af en ny tilbygning til Terminal 2, hvor store vinduespartier ud til landingsbanerne sørger for, at udsigten til virkelighedens fly, baggagevogne og vejr smelter sammen med legen.

Dem med Tårnlegepladsen

Legelufthavnen er konstrueret af bæredygtigt tømmer i en både legesyg og naturalistisk stil, som lokale rejsende med afkom vil genkende fra mange af byens børneterritorier.

Den er nemlig skabt af legepladseksperterne Monstrum, der er berømmede for Rasmus Klump-legepladsen i Tivoli og ikke mindst Tårnlegepladsen i Fælledparken, hvor kontroltårnet har fem fætre i form af legehuskopier af de mest ikoniske tårne på Københavns skyline.

Også andre klassiske københavnske legepladsvartegn som papegøjen i Skydebaneparken, den nødlandede flyvemaskine i Nørrebroparken og den begravede kæmpedreng, der stikker op af jorden ved Utterslev Mose, står Monstrum bag.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Alle kan læse vores indhold, og sådan ser vi det helst fortsætte. Men vi er et lille foretagende, og der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive støttemedlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

  • KBH+
  • København
"Rotter med vinger," bliver de kaldt. Men er duerne virkelig så slemme, eller er vores foragt bare et symptom på et syn på byen der er ved at ændre sig?
close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.