pixel

Børnenes egen lille lufthavn midt i den store lufthavn

Send ungerne op i kontroltårnet mens du nyder rejsekaffen.

lufthavnslegepladsen monstrum

Baggagevognschaufføren bruger sut, piloten hænger i vingerne og flyvelederen oppe i kontroltårnet hører ikke rigtig efter de højlydte anmodninger om takeoff, for hun er på vej ud ad bagudgangens rutsjebane.

Kort
Lufthavnslegeplads

Københavns Lufthavn har endelig fået en ordentlig legeplads, og selvfølgelig er den udformet som en miniatureudgave af lufthavnen selv.

Svær at modstå for børn i de fleste størrelser og dermed alletiders mulighed for at få brændt den sidste energi af, mens de stakkels forældre kan nyde rejsekaffen i nogenlunde ro, inden familien går til gaten.

Forvirrede voksne kan også snige sig op i kontroltårnet efter et bedre overblik i terminallandskabet, der virker til at have fået evigt vokseværk som følge af lufthavnens udvidelsesplaner om at nå dobbelt størrelse med 40 millioner passagerer om året.

Den nye legeplads ligger lige før indgangen til finger B. I hjørnet af en ny tilbygning til Terminal 2, hvor store vinduespartier ud til landingsbanerne sørger for, at udsigten til virkelighedens fly, baggagevogne og vejr smelter sammen med legen.

Dem med Tårnlegepladsen

Legelufthavnen er konstrueret af bæredygtigt tømmer i en både legesyg og naturalistisk stil, som lokale rejsende med afkom vil genkende fra mange af byens børneterritorier.

Den er nemlig skabt af legepladseksperterne Monstrum, der er berømmede for Rasmus Klump-legepladsen i Tivoli og ikke mindst Tårnlegepladsen i Fælledparken, hvor kontroltårnet har fem fætre i form af legehuskopier af de mest ikoniske tårne på Københavns skyline.

Også andre klassiske københavnske legepladsvartegn som papegøjen i Skydebaneparken, den nødlandede flyvemaskine i Nørrebroparken og den begravede kæmpedreng, der stikker op af jorden ved Utterslev Mose, står Monstrum bag.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling