pixel

Spil bold og dyrk yoga på taget i Bellakvarter

Ingen spildplads når toppen af logistikcenter udnyttes til solfyldt samlingssted med legelandskaber, sportsbaner og grønne hjørner.

sportsbaner på taget bellakvarter

Hele vejen rundt om Bella Center er hidtidige parkerings- og logistikarealer i fuld gang med en forvandling til den blandede bolig- og businessbydel Bellakvarter.

Kort
Aktivitetstag i Bellakvarter

Det skal et nyt logistikcenter være med til at muliggøre, ved at samle al transport til og fra konferencegiganten og reducere den tunge trafik igennem området. Men selvom af- og pålæsning fremover gemmes væk i lydafskærmede omgivelser, så er sådan en logistikbygning stadig temmelig kedelig at kigge på, lige midt i hvad der gerne skulle blive et livligt kvarter i Ørestad.

Derfor indrettes toppen til et aktivitetstag med plads til leg, boldspil og udeophold – et fælles mødested på tværs af karréer og rækkehuse i Bellakvarter.

Byggeriet går igang i foråret, og det forventes, at det nye lege- og motionstag allerede kan indtages inden udgangen af 2019. Hævet syv meter over terræn bliver udsigten ud over nabolaget måske ikke helt så spektakulær som fra det tre gange højere konditag på det røde p-hus i Nordhavn. Men det er højt nok til at være solfyldt det meste af dagen, fordi der sjældent vil blive kastet skygger på taget fra de nærmeste bygninger.

Aktiviteterne på det 1.300 kvadratmeter store aktivitetstag ligger ikke helt fast endnu, men det bliver med en variation af faciliteter, som kan være med til at understøtte fælleskabet. Heriblandt fodboldbaner, basketbaner, gynger, klatrestativer, pull up-barer og en rutchebane. Foruden grønne hjørner, hvor man kan dyrke yoga, sidde i solen og læse en bog eller bare snakke sammen.

Grønt året rundt

To trapper vil føre op til taget fra øst og vest, så det indgår i en grøn forbindelse igennem kvarteret med intime pladser og forskudte byrum. En elevator giver adgang for dem, som ikke kan benytte trappen.

Logistikcenterets industrielle facader begrønnes med stedsegrønne planter, og der anlægges sedum på taget, så bygningen står som et grønt element i kvarteret året rundt.

Arkitekterne bag aktivitetstaget er Tredje Natur, der i København især er kendt for deres regnvandsslugende fortov i Heimdalsgade og andre klimatilpasningsprojekter som renoveringen af Enghaveparken og masterplanen for Klimakvarter Østerbro.

Ligesom resten af Bellakvarter opføres logistikcenteret med aktivitetstaget af et udviklingsselskab ejet af Solstra Capital, der ejer BC Hospitality Group, der ejer Bella Center.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.

seneste
byens rum