pixel

Spil bold og dyrk yoga på taget i Bellakvarter

Ingen spildplads når toppen af logistikcenter udnyttes til solfyldt samlingssted med legelandskaber, sportsbaner og grønne hjørner.

sportsbaner på taget bellakvarter

Hele vejen rundt om Bella Center er hidtidige parkerings- og logistikarealer i fuld gang med en forvandling til den blandede bolig- og businessbydel Bellakvarter.

Det skal et nyt logistikcenter være med til at muliggøre, ved at samle al transport til og fra konferencegiganten og reducere den tunge trafik igennem området. Men selvom af- og pålæsning fremover gemmes væk i lydafskærmede omgivelser, så er sådan en logistikbygning stadig temmelig kedelig at kigge på, lige midt i hvad der gerne skulle blive et livligt kvarter i Ørestad.

Derfor indrettes toppen til et aktivitetstag med plads til leg, boldspil og udeophold – et fælles mødested på tværs af karréer og rækkehuse i Bellakvarter.

Byggeriet går igang i foråret, og det forventes, at det nye lege- og motionstag allerede kan indtages inden udgangen af 2019. Hævet syv meter over terræn bliver udsigten ud over nabolaget måske ikke helt så spektakulær som fra det tre gange højere konditag på det røde p-hus i Nordhavn. Men det er højt nok til at være solfyldt det meste af dagen, fordi der sjældent vil blive kastet skygger på taget fra de nærmeste bygninger.

Aktiviteterne på det 1.300 kvadratmeter store aktivitetstag ligger ikke helt fast endnu, men det bliver med en variation af faciliteter, som kan være med til at understøtte fælleskabet. Heriblandt fodboldbaner, basketbaner, gynger, klatrestativer, pull up-barer og en rutchebane. Foruden grønne hjørner, hvor man kan dyrke yoga, sidde i solen og læse en bog eller bare snakke sammen.

Grønt året rundt

To trapper vil føre op til taget fra øst og vest, så det indgår i en grøn forbindelse igennem kvarteret med intime pladser og forskudte byrum. En elevator giver adgang for dem, som ikke kan benytte trappen.

Logistikcenterets industrielle facader begrønnes med stedsegrønne planter, og der anlægges sedum på taget, så bygningen står som et grønt element i kvarteret året rundt.

Arkitekterne bag aktivitetstaget er Tredje Natur, der i København især er kendt for deres regnvandsslugende fortov i Heimdalsgade og andre klimatilpasningsprojekter som renoveringen af Enghaveparken og masterplanen for Klimakvarter Østerbro.

Ligesom resten af Bellakvarter opføres logistikcenteret med aktivitetstaget af et udviklingsselskab ejet af Solstra Capital, der ejer BC Hospitality Group, der ejer Bella Center.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling