KB-Hallen rives ned

kbh magasin

Efter to år som sørgelig brandtomt får ikoniske KB-Hallen nu endelig fred. En genopbygning er opgivet til fordel for en helt ny multihal med moderne banemål og faciliteter.

KB-Hallen blev fredet få måneder før den brændte i september 2011, men Kulturstyrelsen affreder nu den blå boble på Peter Bangs Vej igen, fordi den er så ødelagt, at den ikke kan restaureres, men kun genopføres som en meget dyr kopi.

Der er endnu ingen konkrete planer for fremtidens arvtager på Kjøbenhavns Boldklubs anlæg på det ydre Frederiksberg, hvor F.C. København også har sine træningsbaner.

KB-Hallen åbnede i 1938 og var tegnet af Hans Hansen, også kendt for Tivolis Koncertsal. Han fik hjælp til indretningen af blandt andre Poul Henningsen. Ikke mindst som koncertsted fik KB-Hallen legendarisk betydning for generationer af københavnerne med skelsættende nedslag i byens jazz-, rock- og rap-historie.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Alle kan læse vores indhold, og sådan ser vi det helst fortsætte. Men vi er et lille foretagende, og der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive støttemedlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.