pixel

København hapser Tårnby-luns

kbh magasin

Der er småt, men godt nyt til de mest imperialistisk indstillede københavnere. Københavns Kommune har nemlig udvidet sit areal på det allervestligste Amager, på bekostning af Tårnby Kommune.

Pr. 1. januar 2012 er kommunegrænsen flyttet en anelse mod syd, således at hele øens del af Amagermotorvejen, medregnet den kunstige ø over Kalvebodløbet, nu er københavnsk territorium.

Der er dog ikke tale om en sværdsvingende erobring, men om en mindelig aftale kommunerne imellem, efter at Københavns Kommune har opkøbt det statsejede, men tårnbysk administrerede område.

Og hvad skal dette jomfruelige stykke København, så bruges til? Deponering af forurenet jord, såmænd. Kalvebod Miljøcenter bor nemlig lige op af, og skal have udvidet sine aktiviteter.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling