pixel

Københavnsk mindevæg for David Bowie

kbh magasin

Med en spontant opstået mindevæg ved Østerport Station er København kommet i selskab med byer som London og Berlin, hvor den nyligt afdøde sanger David Bowie hyldes og mindes i det offentlige rum.

Metrobyggeriets grønne hegn ved Østbanegade er nemlig for tiden udsmykket med en stribe store portrætter af legendariske musikere, taget af rockfotografen Jørgen Angel i 60'erne og 70'erne. Og mellem Kate Bush og Jimmy Page hænger David Bowie – fanget i sin Thin White Duke-periode, under den første danske koncert i Falkoner Salen i april 1976.

Kort efter hans død begyndte fans at mødes og lægge blomster, tænde lys og skrive hilsner på hegnet ved Bowie-billedet, som en lille københavnsk filial af mindepladsen foran murmaleriet af ham i fødebydelen Brixton. I Berlin har fans med klistermærker på gadeskiltene omdøbt Hauptstrasse, hvor pop- og rock-ikonet boede i en årrække, til David-Bowie-Strasse.

Fotoudstillingen 'Rock'n'Road', og dermed David Bowies midlertidige mindesmærke, bliver ved Østerport frem til sommer.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling