pixel

Kommunal vodka i Peblinge Sø

kbh magasin

Fakta

De 800 tomme flasker skal i uge 43 gøre københavnske forældre, skoler og andre autoriteter opmærksomme på, at byens unge drikker for tidligt og drikker for meget. Og at der skal gøres noget ved det!

Cyklister og andre passerende bytrafikanter kan for tiden undre sig over et voldsomt antal tomme flasker i et hjørne af Peblinge Sø. Og de vil nok ikke undre sig mindre, når de finder ud af, at det er kommunen, som helt bevidst står bag søskraldet.

Men der er selvfølgelig mening med galskaben og de 800 oppustelige vodkaflasker i overstørrelse. Og den mening er at sætte fokus på unges alt for tidlige og alt for heftige alkoholindtag.

Nye tal har nemlig vist, at halvdelen af byens 15-årige har drukket alkohol indenfor den sidste måned, og at københavnere over 14 år hælder intet mindre end 800 genstande ned gennem svælget årligt.

Og det er en kultur, der må og skal ændres, mener sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

Med ondt skal ondt bekæmpes, synes tanken bag initiativet at have været. Og grimt ser det da også ud med de 800 herreløse flasker i pæne Peblinge Sø.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling