pixel

Endelig har Vanløse det shoppingcenter

Efter syv års byggeri er Kronen Vanløse åbnet – snart er et helt boligkvarter oven på storcenteret også klar.

kronen vanløse

Vanløsianerne troede aldrig, det skulle ske. Men for enden af metroen og lige midt i bydelen glider de automatiske døre nu op ind til Vanløses eget moderne forbrugsmekka, Kronen.

Kort
Kronen Vanløse

Byggeriet ved Vanløse Station startede helt tilbage i 2010, så ventetiden har været til at tage og føle på for de shoppelystne, der kan tage revanche i 60 spritnye butikker og spisesteder fordelt på to etager og 24.000 kvadratmeter.

Det er Lagkagehuset, der tager imod ved indgangen, og udvalget består i det hele taget af danske storcenter-klassikere anført af Føtex, H&M og Fitness World.

Kronen Vanløse åbner som blot det 8. største butikscenter i københavnsområdet, men til gengæld kan det snart prale af et særligt lille boligkvarter på taget – naturligvis døbt Tagkronen.

Til januar forventes de første beboere at flytte ind i de 17 adskilte tagblokke, der gør shoppingcenteret op til fire etager højere.

De 118 lejelejligheder ligger omkring grønne taghaver og har udvendige trapper ned til centerets hævede torv med udeservering og andre opholdsmuligheder i første sals niveau langs stationen.

Tælles udearealer og p-kælder med, når shoppingbyen på Vanløse Torv op på i alt 59.000 m2.

I koma i tre år

Kronen skulle oprindeligt have heddet Galleria og være åbnet i 2013 med et 40 meters kontortårn udsmykket af Per Arnoldi. Men i 2012 løb udvikleren tør for pengene, og så gik byggepladsen i koma med sin halvfærdige stueetage i tre lange år.

I 2015 tog Bella Center-ejeren Solstra Capital Partners over og genopfandt projektet som Kronen Vanløse, nu med boliger på toppen.

Den officielle forklaring på navnet er, at en krone symboliserer samling og sidder på toppen af noget. Og så har det lokalhistorisk forbindelse til det gamle Vanløse-varemærke Kronen, der startede som margarinefabrik på Jyllingevej i 1919 og udviklede sig til en kæde af butikker, som i 1960'erne blev en del af Irma.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling