pixel

L for letbane

Et grønt og understreget L er symbol for hovedstadsområdets kommende letbane.

kbh magasin

Når nu S-toget har et S og Metroen et M, er det ikke så overraskende, at det spritnye logo for Hovedstadens Letbane er et L.

Det grønne bogstav bliver blikfang, når forstadssporvognen fra 2020 forbinder Københavns omegnskommuner på tværs af S-togs-linjerne. Fra Lyngby-Taarbæk i nord til Ishøj i syd får ruten 27 stop fordelt over 27 kilometer gennem 9 kommuner – der også tæller Gladsaxe, Herlev, Glostrup, Rødovre, Brøndby, Albertslund og Vallensbæk. Der bliver strømført afgang med plads til 230 hver femte minut, og hele turen vil tage lige under en time.

Det er designbureauet Kontrapunkt, som har fundet på det nye L. Den grønne farve skal naturligvis symbolisere, at Hovedstadens Letbane er et grønt, el-drevent transportmiddel. Stregen under bogstavet melder historien ikke noget om – men vi gætter her fra redaktionen på, at der er tale om en letbane-skinne.

letbane_rutekort.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling