pixel

Lille Langebro udsat på ubestemt tid

En ulykke i Holland forsinker Københavns næste bro over havnen.

lille langebro fra luften maj 2018

Man skulle næsten tro, at der hviler en forbandelse over det københavnske havnevand.

Kort
Lille Langebro

For efter skandale-sagaen om Inderhavnsbroen, der endte med at åbne 3½ år forsinket, er den gal igen, nu med Lille Langebro, der dette efterår skulle være fulgt efter som den næste bro i rækken over havneløbet.

Mistanken om overnaturlig modstand bliver ikke mindre af, at det er sort uheld, et decideret freak accident, der udsætter åbningen af Lille Langebro på ubestemt tid.

De nye bropiller i vandet langs den gamle Langebro står nemlig færdige og klar til at få monteret den nye let buede smutvej. Men halvdelen af selve brofagene er blevet ødelagt, netop som de ad søvejen skulle transporteres fra fabrikken i Holland til København.

Under lastningen af de fire stålbrofag over på en pram i Rotterdam knækkede kranen simpelthen og tabte et af brofagene ned over et andet. Det burde ikke kunne ske, men skyldes sandsynligvis en materielfejl på kranen, oplyser Realdania, der har doneret Lille Langebro til København og står for byggeriet.

Begge brofag blev totalskadet og skal nu laves helt fra bunden igen.

Hvornår broen så kan åbne, tør Realdania ikke spå om endnu, men det har taget mere end et år at producere de nu ødelagte brofag, så efteråret 2019 eller måske først i 2020 er ærgerlige men ikke urealistiske bud.

Lille Langebro skal som ny cykel- og gangbro fra udmundingen af Vester Voldgade ved nyåbende BLOX og over til Langebrogade være et alternativ til gode gamle (men høje og trafiktunge) Langebro og forventes at blive foretrukket af 10.000 af dens i dag 35.000 daglige cyklister.

Se meget mere om Lille Langebro her på Magasinet KBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

relaterede
artikler

Byggeriet af Københavns næste bro over havnen er i gang – du kan gå og cykle ved siden af Langebro fra sensommeren 2018.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling