pixel

46 almene boliger under taget på 100 år gammel Frederiksberg-ejendom

Bevaringsværdig boligbebyggelse ved Peter Bangs Vej udvides opad med nye, almene familieboliger i taget.

lindevangshave facade efter

Hvordan får man flere boliger, der er til at betale, i en kommune, som både har landets højeste befolkningstæthed og nogle af de højeste kvadratmeterpriser?

Man udvider opad.

På Frederiksberg skal 204 almene boliger således blive til 250 ved at lægge et nyt, højt mansardtag på boligbebyggelsen Lindevangshave, der ligger mellem Peter Bangs Vej og Lindevangsparken, lige i midten af kommunen.

Lindevangshave er opført i 1919 som en kileformet, lukket karrébygning i rød tegl med mange smukke detaljer. Byggeriet er udpeget som bevaringsværdigt, og udvidelsen opad foretages derfor ved at udskifte det nuværende høje sadeltag i gråbrun tegl med et mansardtag i stil med dem, som flere af naboejendommene fra samme periode er udstyret med.

Mansardtaget bliver lagt i rød tegl, da det var farven på bygningens oprindelige tag. Bygningens højde vil med det nye tag kun afvige få centimeter fra den nuværende.

Mansardtaget giver mulighed for en langt bedre udnyttelse af pladsen oppe under taget, samt bedre lysforhold i lejlighederne. 

Da størstedelen af bebyggelsens eksisterende lejligheder er relativt små og primært beboet af ældre borgere, vil de 46 nye taglejligheder blive indrettet som større familieboliger på mellem 64 og 105 m2. Det vil skabe en mere blandet beboersammensætning i ejendommen.

Elevatorer til alle

En del af de nye boliger bliver i to plan, og alle får en tagterasse ud mod ejendommens gård. Huslejen bliver omkring 1.150 kr. pr. m2 om året. Det svarer til cirka 6.000 kroner om måneden for de mindste lejligheder.

I forbindelse med byggeriet af taglejlighederne vil alle bebyggelsens 23 bagtrapper desuden blive udstyret med elevatorer, som beboerne i alle lejligheder vil få adgang til. Derudover vil en butik ud til Peter Bangs Vej blive ombygget, så der kan etableres en ny portgennemgang fra gaden til ejendommens gårdrum.

Boligforeningen AAB står bag tagboligprojektet, som Mangor og Nagel Arkitekter har tegnet. Det er et af tre udvalgte projekter i en kommunal konkurrence om at etablere 100 nye, almene boliger på Frederiksberg.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling