pixel

Lysbro over Sydhavnen

Københavns længste skywalk er opgraderet til et 75 meters lysende pejlemærke i byen.

Inderst i Teglværkshavnen svæver en lille ingeniørbedrift, som man skal huske sig selv på at dreje hovedet for ikke at gå glip af, når man kommer rundt i svinget ad travle Sydhavnsgade. Men efter mørkets frembrud sørger den længste gangbro mellem to bygninger i København nu selv for opmærksomheden.

Kort
Skywalk på AAU CPH

Når solen blænder ned, blænder skywalken op i skiftende kombinationer af alle regnbuens farver. En levende, lysende, leviteret bue i luften, der kan pejles efter i Sydhavnsgade, fra de nye kanalkvarterer på  Sluseholmen, Teglholmen og videre ovre på Amagersiden fra Nokken og de høje hoteller i Ørestad.

Den svævende smutvej henover vandet forbinder de to dele af det tidligere Nokia-domicil, som nu huser Aalborg Universitet København (AAU CPH) med knap 4.500 studerende og ansatte. Og det er universitetet, der har forvandlet sin 75 meter lange bro til én lang lysinstallation, så den lyser op som et vartegn for både AAU CPH og hele Sydhavn.

I første omgang er lysbroen dermed et meget håndgribeligt udtryk for universitetsfilialens ønske om større synlighed i såvel kvarteret som i hovedstaden i det hele taget. Men med sine farvestrålende lyssignaler bliver den overdækkede glasbro også et udstillingsvindue til, hvad der sker inden for murene – hvor AAU CPH som de eneste i landet uddanner lysdesignere.

Installationen vil derfor fremover leve og forandre sig løbende, når de studerende på kandidatuddannelsen Lighting Design bruger den som lysende laboratorium. De første lysshows over Sydhavnen er dog ind til videre programmeret af installatøren CR El & Teknik.

Den lange skywalk på Frederikskaj blev opført til Nokia i 1999. AAU CPH overtog bygningerne i 2012.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Alle kan læse vores indhold, og sådan ser vi det helst fortsætte. Men vi er et lille foretagende, og der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive støttemedlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • Indre By
Byens butikker vil skrue op for lysudsmykningen af bygninger og torve i den mørke tid, men kommunen siger nej til at splejse.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

  • Lang Læser
  • København
København vokser og skriger på flere indendørs kvadratmeter, og her rummer byens kirker et potentiale. Men politikerne vægrer sig ved at tage stilling til et ømtåeligt spørgsmål. Skal flere kirker bruges til andre formål, ser det ud til, at københavnerne selv må op af stolen.
close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.