pixel

Lysfestival er skudt i gang

Vintermørke København oplyses for syvende gang af en række lysinstallationer, som du kvit og frit kan opleve.

lys, kunst, byrum

Kalenderen siger februar, og de fleste af os er ved at være godt trætte af frosne fingre og mørke.

Men som et lille plaster på såret vender Copenhagen Light Festival i disse uger tilbage til byen med et væld af gratis lysoplevelser, der ikke kræver meget andet end en hue og et par gode vanter at udforske.

Fra i dag — den 2. februar — kl. 17 kan du for syvende gang opleve en lang række lysinstallationer gøre den mørke nat lidt sjovere at gå på opdagelse i.

De mange værker er kreeret af både danske og udenlandske kunstnere, designere og studerende.

Her er et lille udvalg af de mere end 60 udendørs værker, du kan opleve i år.

Laserstråler, lyd og svampe 

Den grønne laserstråle Green Beam — skabt af kunstnergruppen Båll og Brand — er igen i år det samlende vartegn for festivalen.

I år vil version seks af strålen forbinde Tivoli med Amager Bakke og undervejs slå et lille knæk forbi Langebros gamle tårne. En strækning på hele 3.650 meter, som nok skal vække opsigt på nattehimlen.

Et andet tilbagevende værk er den 80 meter lange lyd- og lysskulptur The Wave, der også i år er at finde på Ofelia Plads. En række oplyste trekanter danner her en lang passage akkompagneret af musik skabt til lejligheden af komponisten Lil Lacy og fremført af Det Kongelige Kapel.

På Knippelsbro har Båll og Brand skabt et andet laserstråle-værk, der skyder op mod himlen i forskellige retninger fra byens vel mest ikoniske bro.

Lige under Knippelsbro finder du værket Orange Affære, hvor lysarmaturer på de forkromede brosøjler vil skabe spejlrefleksioner og give det hengemte byrum et psykedelsik udtryk i varme farver.

Fortsætter du langs vandet mod nord, støder du på Hidden Nature på Nordatlantens Brygge. Værket oplyser den gamle pakhusfacade ud mod vandet i mønstre, der er inspireret af gamle folkefortællinger fra Grønland, Island og Færørene.

Bevæger du dig helt ud på Refshaleøen, kan du i Øens Have opleve Mycelium Network, som repræsenterer svamperiget og består af tusindvis af glitrende optiske mycelie-lignende tråde og pulserende svampe i skiftende farver.

Ved DR Koncerthus vil Unorbit krydre den i forvejen oplyste bygning med et audiovisuelt værk med inspiration fra koncerthusets arkitektur.

Dette var blot syv af de mere end 60 lysværker, du kan opleve de kommende uger. På lysfestivalens hjemmeside kan du danne dig et større overblik over de mange værker.

Ønsker du at se så meget som muligt, kan du med fordel tage et kig på festivalens kort med både gå-, løbe-, cykel, havnebus- og busruter.

Igen i år er lysfestivalen blevet til i et samarbejde og med støtte fra blandt andre Københavns Kommune, flere danske fonde, kulturinstitutioner og erhvervsaktører.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling