pixel

Drinks på toppen af Nordhavn

Hva drikker Mølr-siloen genbruges til luksuslejligheder med udsigtsbar på 17. etage.

The Silo Nordhavn Cobe

"Hva drikker Mølr" har nogen malet med mandshøje sorte bogstaver langs taget af den hvide DLG-silo i Nordhavn. Snart bliver spørgsmålet, hvad man drikker på toppen af Hva drikker Mølr-siloen.

Den store silo fra havneindustri-fortiden skal også i kanalkvarter-fremtiden være et af områdets naturlige vartegn. Men bygget om til 40 eksklusive udsigtslejligheder, der krones med en påsat skybar eller panorama-restaurant allerøverst på 17. etage.

The Silo hedder det 62 meter høje projekt, der med den ekstra etage bliver Nordhavns højeste og forventes at stå klar til indflytning i slutning af 2016.

Nyt ydre, originalt indre

Siloen er den høje og smalle af de to silo-blokke, som Dansk Landbrugs Grovvareselskab har efterladt ved Fort Kaj midt i Århusgadekvarteret – den første fase af det nye Nordhavn. Men efter ombygningen bliver den pensionerede foderstofsbeholder ikke lige til at genkende på afstand. Udvendigt får The Silo nemlig en helt ny facade med store vinduer og masser af balkoner, der skal udnytte udsigten ud over Øresund og ind over byen.

Indvendigt skal der til gengæld bevares så meget som muligt af den rå industri-arkitektur med store betonsøjler. Siloen er meget varieret indrettet etage for etage, og det giver mulighed for at skabe 40 indbyrdes unikke lejligheder med hver deres referencer til den oprindelige brug. Også størrelserne på boligerne bliver meget forskellige – fra omkring 80 m2 helt op til imponerende 800 m2 i to plan.

Servering med spejlrefleks

Visuelt bliver det tydeligt, at baren på toppen indrettes i en hel ny etage bygget oven på den gamle silo. Som kontrast til cement-kroppen får kronen en glasfacade, der om dagen spejler byen og havet, om aftenen bliver gennemsigtig af lyset indefra. Også stueetagen bliver offentlig tilgængelig som blandt andet udstillingssted.

Transformationen, der skal gøre siloen beboet og samtidig til en destination for alle køben­havnere, er lagt i hænderne på tegnestuen Cobe, der står bag væsentlige dele af hele masterplanen for fremtidens Nordhavn. Af bygninger i København er Cobe bedst kendt for Biblioteket på Rentemestervej og for at have slået stregerne til det kommende Ny Nørreport sammen med Gottlieb Paludan Architects.

Silosøster har et forspring

Det var oprindeligt planen, at hele Hva drikker Mølr-siloen skulle fyldes med butikker, restauranter og kulturtilbud, men bygningen har vist sig at være for smal til formålet.

Derfor er The Silo sadlet om til primært boliger i den luksuriøse ende – lige som projektet Frihavns Tårnet i den lidt lavere og bredere anden DLG-silo ved siden af. Det er den, som øverst bærer graffiti-påskriften "KlarPiratStart".

I KlarPiratStart-siloen bliver der plads til 80 lejligheder fordelt på 11 etager pakket ind i terrasser – se mere i artiklen her. Siden er navnet Frihavns Tårnet kommet til og ombygningen gået i gang. Så KlarPiratStart-siloen, der også skal være færdig i 2016, har et vist forspring i forhold til Hva drikker Mølr-siloen, der endnu er i offentlig høring og mangler den endelige godkendelse fra Københavns Kommune.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Genbrugsby: Nordhavns største industribygning er udhulet og forvandlet til et dramatisk boligbyggeri med byens dyreste lejlighed – og en udsigtsrestaurant for alle på toppen.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling