pixel

Masterplan for Papirøen i gang

kbh magasin

Fakta

Papirøens udvikling administreres af By & Havn der er et offentligt ejet selskab, som har til formål at udvikle flere centrale områder i København, blandt andet Ørestad og Nordhavn.

Kort
Papirøen

Næppe er blækket på de fem checks til vinderne af idékonkurrencen for Papirøen blevet tørt, før næste skridt er taget.

I dag offentliggjorde By & Havn hvilke syv teams, der skal tegne på den egentlige masterplan for området. Masterplanen kommer til at danne grundlag for den lokalplan, der i sidste ende skal resultere i, at nye herligheder begynder at rejse sig på Papirøen.

Arbejdet med masterplanen går i gang i starten af oktober, og nogle måneder senere udvælges så en vinder blandt de syv forslag. Vinderen vil efterfølgende få lejlighed til at arbejde videre på planen.

De syv teams der har vundet retten til overhovedet at komme med forslag er:

1. Henning Larsen Arkitekter (DK) 2. COBE (DK) 3. C.F. Møller (DK) 4. Adept (DK) 5. Holscher Nordberg og Polyform (DK) 6. MVRDV (NL) 7. OMA (NL)

I team 5 indgår også UBLA, bestående af Anders Ojgaard og Brian Lottenburger, der var en af de fem vindere af idékonkurrencen med forslaget 'Bad, Mad og Perspektiv'.

Byggeriet på Papirøen vil tidligst gå i gang i 2017, formentlig først i 2018.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling