pixel

Byggestart på Papirøen — boliger og svømmebad på vej

Øen er ryddet. Der er gravet ud. De sidste detaljer er på plads. Den nye Papirøen kan nu begynde at vokse frem.

Papirøen luftfoto

På Christianshavn er en lille skurby skudt op som tegn på, at entreprenørvirksomheden NCC er gået i gang med at realisere den nye Papirøen.

Rejsen ned ad vejen til byggestart har taget små seks år, siden en idékonkurrence udskrevet af Københavns Kommune i 2015 sparkede gang i udviklingen af Christiansholm, der tidligere har ageret papirlager for avisbranchen — deraf øens uofficielle, men populære, tilnavn.

Resultatet af konkurrencen blev, at et nyt svømmebad skulle være øens hovedattraktion, og året efter blev en helhedsplan for alle 45.000 m2 vedtaget.

Både private boliger, almene boliger og et hotel er nu på vej skråt over for Nyhavn — ligesom lokalplanen stiller krav om, at der i en stor del af øens stueetage skal være udadvendte aktiviteter som butik, café eller udstillingsvirksomhed.

De offentlige aktiviteter skal foregå i højloftede 'haller', der konceptmæssigt vil være i familie med de gamle papirhaller, som Copenhagen Street Food havde til huse i, inden de lukkede dørene i 2017.

Alt på én gang

Planen var egentlig, at svømmebadet — tegnet af japanske Kengo Tuma — allerede skulle have stået klar senere i år.

Men byggeriet blev både dyrere end først antaget og forsinket, og dermed vil der de kommende år være byggeaktivitet overalt på Papirøen. Svømmebad og øens øvrige nybyggerier vil rejse sig simultant. 

Med kun én smal adgangsvej til øen — og meget lidt plads at boltre sig på — vil byggearbejdet være et af byens mere krævende.   

Svømmebadet planlægges nu åbnet midt i 2024, men Inderhavnsbroen lige ved siden af endte med at blive 3½ år forsinket, så man kan nok med fordel vente lidt med at gå i Magasin efter nye Speedos.    

 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling