pixel

Nye idéer til Papirøen udskudt

kbh magasin

Fakta

Papirøen lige over for Skuespilhuset og Nyhavn har en af byens bedste beliggenheder. Når den nye Inderhavnsbro åbner her i sommerhalvåret, vil Papirøen blive en betydeligt mere integreret del af byen, end den er i dag.

Papirøen huser midlertidigt Experimentarium, madhallen Copenhagen Street Food samt en række kontorer og showrooms for kreative firmaer.

Kulturcenter? Ny skole? Verdens største trampolin?

Københavns Kommune udskrev i marts en idékonkurrence for, hvad der i fremtiden skal ske med Papirøen lige over for Nyhavn og Skuespilhuset. Den midlertidige funktion som hjemsted for Experimentarium og Copenhagen Street Food udløber nemlig inden så længe ― formentlig med udgangen af 2016.

Oprindeligt var det planen at de fem vindere af konkurrencen, og deres idéer, skulle offentliggøres i dag klokken 11 på Københavns Rådhus.

Men kommunen har modtaget ikke mindre end 158 forslag, og derfor måtte den i sidste øjeblik kaste håndklædet i ringen. De tre borgmestre der udgør konkurrencens jury har brug for mere tid til at vælge de fem bedste idéer.

Offentliggørelsen af de fem vindere kommer nu i stedet til at ske den 29. maj.

Fart i planerne i 2015

Idékonkurrencen omfatter lidt mindre end halvdelen af øens areal der efter planen skal have offentlige og publikumsrettede funktioner. Den øvrige del af øen vil formentlig blive anvendt til blandet bolig og erhverv.

Og der er fart i udviklingsplanerne.

By & Havn, der ejer grunden og er kommunens og statens fælles udviklingsselskab, har allerede udskrevet en egentlig arkitektkonkurrence for området.

En række teams har her budt ind på at blive en del af i alt 5-7 teams der skal udarbejde en egentlig masterplan for området ― altså en mere detaljeret plan for Papirøens fremtidige form og funktion.

Idéerne fra idékonkurrencen vil blive inddraget i arbejdet med masterplanen, der efter planen kommer til at foregå fra slutningen af juni og frem til midten af september i år.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling