pixel

Megamågerne er landet

Fire kæmpe fugle af krydsfiner er nyt blikfang på Papirøen.

kbh magasin

Fakta

Svartbag

Trangravsvej 10, Kbh K

En byrumsinstallation i træ efter original idé af landskabsarkitekt Kaare Skjerning.

Videreudviklet af COBE og udført af WoodCouture.

Opført for By & Havn og Christiansholm Ø ApS. UPM Plywood har sponsoreret en stor stak krydsfinerplader.

Vinder af idékonkurrencen Share the View på innovationsplatformen Innosite. Klik her for at se de 212 andre forlag til Papirøen.

Papirøen er på rekordtid blevet et nyt hotspot for gadesultne og forsøgslystne københavnere – nu har også en flok klappemåger i overstørrelse slået sig ned på kajen foran madmarkeret Copenhagen Street Food og eksilmuseet Experimentarium City.

De fire store træskulpturer sidder og nyder udsigten midt i havnen på hjørnet lige over for Skuespilhuset, tæt ved endnu ufærdige Inderhavnsbroen. Her skal de agere lokkende blikfang over for resten af byen og skabe et naturligt mødested ved de gamle avispapirs-lagerhaller på den lille kunstige ø, der officielt lyder navnet Christiansholm.

maager_rasmus_hjortshoej_2.jpg

Krydsfiner-installationen, der lader fuglene være de store og menneskene de små, hedder Svartbag efter racen af måger. Kajkantsfuglene er snedkereret af de københavnske sløjd-specialister WoodCouture på oplæg af landskabsarkitekten Kaare Skjerning. Hans idékonkurrence-vindende forslag er blevet videreudviklet af tegnestuen COBE – der selv bor på øen, ligesom initiativtagerne til det hele fra byudviklingsfirmaet Carlberg/Christensen.

Papirøen har midlertidig status som livlig og kreativ frizone i havnen indtil udgangen af 2017, mens Københavns Kommune og udviklingsselskabet By & Havn finder ud af, hvad området skal bruges til i fremtiden.

Klik her for mere om Christiansholm og Experimentarium City

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling