pixel

Næsten udsolgt i byens højeste

Kun 5 af 172 lejligheder er ledige i Carlsberg Byens højderager.

Pasteurs Tårn

Med sine 120 meter har Pasteurs Tårn i Carlsbergbyen allerede overtaget tronen som Københavns højeste byggeri. De nu i sammenligning beskedne 102 meter på beboelsesejendommen Domus Vista fra 1969 — blot to kilometer væk — er overgået med et godt stykke.

Og det er tilsyneladende populært at kunne lægge boxmadrassen på plads oppe i højderne. For fra Carlsberg meldes der næsten alt udsolgt af de i alt 172 lejligheder i det gyldenbrune tårn.

De mange nye lejlighedsejere kan se frem til at kunne køre flyttebilen til 1799 Carlsberg Byen allerede senere på året, da byggeriet af Pasteurs Tårn så småt nærmer sig sin afslutning.

Det færdige Pasteurs Tårn når op i 36. etagers højde, og på de nederste etager bliver der plads til kontorer og café, mens alt fra 5. sal og op er lejligheder.

Og det er næsten oppe i toppen, at man finder de nu kun fem tilbageværende lejligheder, nærmere bestemt på 32.-35. etage.

De fire af lejlighederne er på 97 m2 — mens den sidste breder sig over 118.

Prisen for de "små" stiger en lille smule med højden, så man skal af med 8,35 mio. kroner for at komme op på 35. etage. Men hvis man kan nøjes med udsigten fra 32. etage, kan man også nøjes med at lægge 7,75 mio. på bordet for en ellers identisk 4-værelses lejlighed. Hvert etagehop koster altså 200.000 kroner ekstra.

Vil man have 118 m2 at bo i, må man finde 8,95 mio. kroner. Dét vil udløse 5 værelser på 33. etage.

Højere østpå

For at komme længst opad og kunne nyde morgenkaffen i Danmarks højest placerede lejlighed, må man fraflytte København.

I Jyllands hovedstad Aarhus har man nemlig allerede overgået Pasteurs tårn med det næsten færdige, og 142 meter høje, Lighthouse helt ude på spidsen af Aarhus Ø — et nybygget kvarter helt ud til vandet ved Aarhus Havn.

Også jyderne vil gerne bo højt, for her er kun 58 lejligheder tilbage på markedet ud af i alt 400. Når der er så mange flere lejligheder i byggeriet Aarhus, skyldes det ikke kun de ekstra 22 meter i forhold til Pasteurs Tårn, men også at højhuset i Aarhus er integreret med to 10-etagers strukturer ved dets fod.

Huspriserne i Aarhus er heller ikke lave, men de kan dog ikke helt følge med Københavns. På 41. sal i Lighthouse kan man erhverve sig 106 m2 for 6,2 mio. kroner — og her er det altså med ugeneret havudsigt.

P.t. er der ingen konkrete planer om et højhus i København, der vil overgå sin aarhusianske pendant. Landets hovedstad får igen et meget højt hus, når det højeste af tårnene i Postbyen står færdigt, men med sine cirka 115 meter er det lavere end både Pasteurs Tårn og Lighthouse.

Det er Wingårdhs Arkitektkontor i Sverige, der har tegnet Pasteurs Tårn, mens danske 3XN har udformet i Aarhus.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

gc4457@gmail.com
Det kunne være interessant at få oplyst om der er bopælspligt og hvor mange lejligheder der er købt som investering som blot venter på videresalg når prisen er steget passende.
redaktoren gc4457@gmail.com
Der er som hovedregel ikke bopælspligt i nybyggede boliger, hvis de er opført i et område, hvor lokalplanen er vedtaget før 1.1.2021, herunder Carlsberg Byen. Men så snart de er taget i anvendelse som helårsbolig første gang, vil der være bopælspligt. Hvor mange lejligheder, der er købt alene som investering, kan vi ikke svare på. Vi anbefaler i øvrigt, at du snarest ændrer dit brugernavn til noget andet end din email-adresse.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling