pixel

Nu kan man købe sig ind i Københavns højeste hus

Carlsbergbyen har løftet sløret for indflytningsdato, indretning og priser på lejlighederne i det 120 meter høje Pasteurs Tårn.

pasteurs tårn carlsbergbyen

De, der flytter ind i Pasteurs Tårn den 19. august 2022 kommer ikke blot til at bo i Carlsbergbyens, men i hele Københavns højeste beboelseshus.

Den rødbrune mastodont i Carlsbergs gamle bryggeriområde rager nemlig hele 18 meter højere op end den hidtidige rekordholder — Frederiksbergs Domus Vista fra 1969.

De i alt 120 meters højde rummer 172 lejligheder — fra 5. til svimlende 36. etage.

Og mens man længe har kunnet følge tårnets ydre rejse sig på Carlsberggrunden, kan man nu også se nærmere på tårnets indre med nye visualiseringer der viser, hvordan lejlighederne kommer til at se ud indeni, når det står klar til indflytning til næste sommer.

Udsyn fra alle etager

Ifølge visualseringerne bliver det ikke kun de dyreste kvadratmeter i toppen, der får lys, luft og udsigt. På alle etager bidrager store vinduespartier, karnapper og altaner med udsyn over København og Frederiksberg, masser af lysindfald om dagen og kik til byens lys om aftenen.

Næsten alle lejligheder har fået fransk eller indbygget altan, mens de øverste lejligheder får tilknyttet en tagterrasse. I hjørnelejlighederne er der desuden dobbelt op på panoramaudsigt med et stort, næsten ubrudt glasparti.

Grøn nabo fra 1848

Bygningens nederste etager er reserveret til butikker, kontorer og spisesteder. Planen er, at pladsen nedenfor skal blive en del af Carlsbergbyens byliv med udeservering i sæsonen.

Hvordan vinden for foden af højhuset eventuelt vil påvirke de planer melder historien endnu intet om. Højhuse har generelt en tendens til at trække vind fra højere luftlag ned i gadehøjde. 

Omkring tårnet ligger både nybyggeri som Dahlerups Tårn på 80 meter og fredede Carlsberg-bygninger som Kedelhallen og Maskincentralen. Men dets mest attraktive nabo er nok J.C Jacobsens Have, Carlsbergbyens største grønne område, der blev anlagt sammen med resten af bryggeriet i 1848. 

Haven, som selveste Louis Pasteur — pasteuriseringens fadder — skal have gået tur i da han var på visit i 1884, blev åbnet for offentligheden for et par år tilbage og ligger nu som Pasteurtårnets umiddelbare baghave.

Kostelig udsigt

Alle boliger i byens højeste hus er ejerlejligheder, og afhængig af størrelsen er der fire-seks af dem på hver etage.

Priserne starter på 2,7 millioner for 2 værelser og topper ved små 20 millioner kr. for 6 værelser  — eller 215 kvadratmeter — i den største af de tre penthouselejligheder. Men så kan man ifølge salgsmaterialet også se hele vejen til Sverige.

I det prismæssige og højdemæssige mellemlag ligger en 5-værelses familielejlighed på 118 m2 på 10. sal til ca. 6,5 millioner.

Det vil således ikke være enhver beskåret at slå sig ned i Pasteurs Tårn, der forsat vil være det højeste i byen, når Carlsbergs skyline står færdig.

Den nærmeste konkurrent er Bohrs Tårn på 100 meter, der åbnede i 2017. I alt vil der være bygget ni nye højhuse i Carlsbergbyen inden 2024.

 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling