pixel

Alt udsolgt i byens højeste

Alle 172 lejligheder er nu solgt i Københavns højeste beboelses­ejendom – det 120 meter høje Pasteurs Tårn i Carlsberg-Byen.

pasteurs taarn, lejligheder, carlsberg

Med sine 120 meter indtager Pasteurs Tårn førerpositionen som den højeste bygning – ikke kun i Carlsberg-byen, men i hele København. Den gyldenbrune monolit rager hele 18 meter højere op end den hidtidige rekordholder – Domus Vista på Frederiksberg fra 1969 – der er placeret blot to kilometer fra Carlsbergs historiske bryggeriområde.

Og hvis man tror, at jo højere et tårn bliver, desto sløjere vil salget af dets lejligheder gå, fordi københavnere vil bo i 4-etagers karréer – ja, så må man korrigere sin virkelighedsopfattelse.

For nu er der ikke flere lejligheder til salg i Pasteurs Tårn. Alle 172 boliger i det gyldenbrune tårn er nu blevet parret med en kommende ejer. Alt er udsolgt, lyder meldingen fra Carlsberg.

Dermed kan der blive rift om flyttebilerne i Valby og omegn, når løvfaldssæsonen starter. Til efteråret vil det 120 meter høje tårn stå klar til indflytning, når byggeriet er afsluttet.

Byens højeste når helt op i 36. etages højde. Fra femte sal og hele vejen op til penthouse består tårnet af lejligheder, mens der på de nederste etager bliver plads til kontorer og café.

Højdespringer – også på prisen

Alle boliger i byens højdespringer er ejerlejligheder, og afhængigt af størrelsen er der fire til seks af dem på hver etage. Priserne – dengang der var ledige lejligheder til salg – startede ved 2,7 millioner for to værelser og toppede ved små 20 millioner kroner for seks værelser – eller 215 kvadratmeter – i den største af tårnets tre penthouse-lejligheder.

Omkring højhuset ligger både nybyggeri som Dahlerups Tårn på 80 meter og fredede Carlsberg-bygninger som Kedelhallen og byens kommende kulturhus, Maskincentralen

Højere til himlen i Jylland

Danmarks højeste tårn befinder sig dog ikke i landets hovedstad, men i Jyllands: Aarhus. Her finder man det 142 meter høje Lighthouse helt ude på spidsen af Aarhus Ø – som er et nybygget kvarter helt ud til vandet ved Aarhus Havn. 

Her er der endnu ikke meldt udsolgt – lige nu er der 38 lejligheder til salg ud af de oprindelige 400. Når der er så mange flere lejligheder i det aarhusianske byggeri, skyldes det ikke kun de ekstra 22 meter i forhold til Pasteurs Tårn, men også, at højhuset i Aarhus er integreret med to 10-etagers strukturer ved dets fod.

Selvom huspriserne i Aarhus langt fra er lave, er de dog ikke helt på niveau med Københavns – i hvert fald når Pasteurs Tårn og Lighthouse måles op mod hinanden. 

På 36. etage i Lighthouse kan man købe 106 m2 for 6,6 millioner kroner – og det er både med to altaner, 3 værelser og ugeneret havudsigt.

Ønsker man at bo endnu højere, kræver det en tur østpå – over Øresund. I Malmø kan beboerne i Turning Torso stadig bryste sig af at bo i Skandinaviens højeste bygning. Men dén plads på skammelen lever på lånt tid i Malmø.

For i Göteborg – godt 272 kilometer længere nordpå op ad den svenske kyst – arbejdes der fortsat på at rejse det mægtige "Karlatårnet", der vil strække sig hele 245 meter op mod himlen.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling