pixel

Nansensgades nye naboer

En trompetspillende papegøje, en piberygende cyklist og en potteplantetyv med tre hatte er flyttet ind ovenpå hinanden.

kbh magasin

Fakta

Gavlmaleri af den amerikanske kunstner Josh Cochran på Nansensgade 46.

Fakta

TRAVEL by Josh Cochran

12. juni - 13. august

Rumkammerat
Nansensgade 35, Kbh K

Den livlige Nansensgade et lille stenkast fra søerne har fået endnu et farverigt gavlmaleri til samlingen.

Denne gang er det den fem etager høje husside ved nummer 46, lige mellem Børnehuset og Thai-restauranten, som har fået en kærlig, kreativ hånd.

Hånden tilhører den amerikanske kunstner Josh Cochran, som er kommet hele vejen fra Brooklyn, New York, til Nansensgade, København, for at dekorere gavlen.

Han er i øjeblikket en af sin hjemstavns hotteste illustratorer, og sætter sine humoristiske kruseduller og sit grafiske særpræg på siderne af berømtheder som The New Yorker, New York Times og tyske Der Spiegel.

Slingrende piberyger til jernhest Det godt 15 meter høje gavlmaleri forestiller en ældre, piberygende herre på en slingende jernhest. Cyklen slingrer, fordi en trompetspillende, grønklædt papegøje er hoppet op på mandens skuldre, og på papegøjens lille hat, træder en gråhåret, sortklædt vimpelveninde. På papegøjens paraply balancerer en kæk pizzabager, med den ene hånd klamret til veninden, mens den anden vifter med en pepperonipizza på højkant.

cochran-gavlmaleri-skitse_0.jpg

Udover menneskepyramiden på pibemandens skuldre, er en blind passager hoppet op på bagsiden af cyklen. Hun har favnen fuld af urtepotter og kigger sig paranoidt tilbage – i ført skinny jeans og tre små hatte.

Motivet skulle skam være inspireret af forskellige folk fra gaden, så hvis du finder det lidt fantasifuldt, skal du måske bare kigge bedre efter, næste gang du er nede og hente noget af byens bedste æbleis i Mama Che Gelato.

Amerikansk kunstkammerat Josh Cochran er blevet hentet til landet af det københavnske kunstkollektiv Rumkammerat, som har til huse skråt overfor den nymalede gavl på Nansensgade.

I anledning af det fine besøg udstiller de desuden et udvalg af hans medbragte kunst, hovedsageligt i form af silketryk og et par digitalprint af hans seneste illustrationer. Udstillingen hedder Travel, og kan ses hos Rumkammerat frem til 13. august.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling