pixel

Byens længste række af gavlmalerier bliver længere

Gadegalleriet for enden af Rentemestervej spreder sig med nogle af gavlkunstens stjernenavne.

mønten gavlmalerier

De fem farverige og fantasifulde gavlmalerier på rad og række for enden af Rentemestervej bliver snart til otte på stribe. Og dermed vil hele vejstykket mellem Smedetoften og Utterslev Torv være forvandet til en godt 300 meter lang kunstpromenade under Nordvests åbne himmel.

Kort
Gadegalleriet i Nordvest

Sidste sommer dukkede blandt andet en seks-armet vagabond og en hel flok cirkusdamer op på hver deres 125 m2 store gavl på andelsboligforeningen Mønten. Nu er den amerikanske gadekunstner Boykong gået i gang med rækkens sjette gavlmaleri, og de lokale berømtheder HuskMitNavn og Victor Ash er udvalgt til at udsmykke boligforeningens to sidste gavle ud mod Rentemestervej.

HuskMitNavn er dansk street arts helt store stjernenavn, der i forvejen har dekoreret facaden på Nordvests bogstaksformede bibliotek et par spraydåse-kast længere inde af Rentemestervej. Parisisk-københavnske Victor Ash er blandt andet manden bag den store fenrisulv på B&W-hallen på Refshaleøen og har murmalet Bjarke Ingels' VM Bjerget i Ørestad.

Med de tre nye gavlværker til samlingen er visionen for gadegalleriet i Nordvest endda kun nået halvvejs. A/B Mønten består nemlig af otte gule længer og har stillet alle sine 16 vinduesløse gavle til rådighed for projektet. Efter de otte nordvendte mod Rentemestervej gælder det således de otte sydvendte mod Møntmestervej.

Bag kvarterets lange kunstpromenade står boligforeningen selv sammen med spisestedsgenboen Behov og kurator Jens-Peter Brask. De første fem værker blev til med økonomisk støtte fra Områdefornyelse Nordvest, de næste tre har fået 150.000 kroner i tilskud fra Københavns Kommunes Legat til Stadens Forskønnelse og Almene Bedste.

Fotoserie: Tag med Magasinet KBH på gavlmaleri-vandring på Rentemestervej

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.

seneste
byens rum