pixel

Byens længste række af gavlmalerier bliver længere

Gadegalleriet for enden af Rentemestervej spreder sig med nogle af gavlkunstens stjernenavne.

mønten gavlmalerier

De fem farverige og fantasifulde gavlmalerier på rad og række for enden af Rentemestervej bliver snart til otte på stribe. Og dermed vil hele vejstykket mellem Smedetoften og Utterslev Torv være forvandet til en godt 300 meter lang kunstpromenade under Nordvests åbne himmel.

Kort
Gadegalleriet i Nordvest

Sidste sommer dukkede blandt andet en seks-armet vagabond og en hel flok cirkusdamer op på hver deres 125 m2 store gavl på andelsboligforeningen Mønten. Nu er den amerikanske gadekunstner Boykong gået i gang med rækkens sjette gavlmaleri, og de lokale berømtheder HuskMitNavn og Victor Ash er udvalgt til at udsmykke boligforeningens to sidste gavle ud mod Rentemestervej.

HuskMitNavn er dansk street arts helt store stjernenavn, der i forvejen har dekoreret facaden på Nordvests bogstaksformede bibliotek et par spraydåse-kast længere inde af Rentemestervej. Parisisk-københavnske Victor Ash er blandt andet manden bag den store fenrisulv på B&W-hallen på Refshaleøen og har murmalet Bjarke Ingels' VM Bjerget i Ørestad.

Med de tre nye gavlværker til samlingen er visionen for gadegalleriet i Nordvest endda kun nået halvvejs. A/B Mønten består nemlig af otte gule længer og har stillet alle sine 16 vinduesløse gavle til rådighed for projektet. Efter de otte nordvendte mod Rentemestervej gælder det således de otte sydvendte mod Møntmestervej.

Bag kvarterets lange kunstpromenade står boligforeningen selv sammen med spisestedsgenboen Behov og kurator Jens-Peter Brask. De første fem værker blev til med økonomisk støtte fra Områdefornyelse Nordvest, de næste tre har fået 150.000 kroner i tilskud fra Københavns Kommunes Legat til Stadens Forskønnelse og Almene Bedste.

Fotoserie: Tag med Magasinet KBH på gavlmaleri-vandring på Rentemestervej

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling