pixel

Hofarkitekt lægger navn til nyt Carlsberg-byggeri

Endnu en boligkarré melder sin ankomst i Carlsbergbyen. Og salget af lejlighederne er allerede startet i Nebelong Hus, der bliver opført for foden af Carls Tårn.

Nebelongs hus, carlsberg byen

Carlsberg Byen er ved at blive endnu en ny boligkarré rigere. For foden af det 80 meter høje Carls Tårn er et nyt byggeri med 130 lejligheder i varierende størrelser godt på vej op.

På det gamle bryggeriområde får nye karrér navne, og den seneste er blevet opkaldt efter arkitekt og tidligere stadsbygmester i København, Niels Sigfred Nebelong.

Nebelong var tilknyttet Carlsberg fra starten i 1847, og i samarbejde med bryggerigigantens grundlægger J.C. Jacobsen, tegnede Nebelong onrådets hovedbygning i italiensk, klassicistisk stil.

Bygningen virkede som bryggerfamiliens hjem 1854 og frem til Jacobsens død.

Og nu er Nebelongs navn altså på vej ind i omdannelsen af Carlsberg Byen til en ny, københavnsk bydel.

Nebelong Hus bliver en fem-etages boligkarré ved Malttorvet i den vestlige del af Carlsbergbyen. De mange nye lejligheder vil være opdelt i mindre enheder med variation i facaderne i form af altaner, karnapperog forskellige nuancer sten.

I stueetagen ud mod den kommende Olivia Hansens Gade er der reserveret lokaler til erhverv.

Lejlighederne varierer fra 63 m2 til 177 m2 — mellem to til syv værelser, og priserne starter ved 4½ millioner kroner. Allerede nu er der rift om lejlighederne, og i skrivende stund er 30 lejligheder solgt eller reserveret.

Rød facade og grønt indre

Den nye ejendom vil — ligesom stort set alt andet nybyggeri i Carlsberg Byen — spejle sig i sine historiske omgivelser. Det betyder, at Nebelong Hus vil blive beklædt med teglsten på facaden: Lyse sten på nederste etage mod gaden, og rødbrune teglsten på de øvrige etager. Inde i gårdhaven vil lyse teglsten reflektere dagslyset fra oven for bedre at oplyse gårdrummet.

Alle lejlighederne vil få adgang til en altan eller terrasse, og inde i boligkarréens gårdhave vil der være adgang til 'Fællesbo' – en længe med 25 boliger, hvor beboerne blandt andet deler adgang til en stor tagterrasse. Det er en slags tilbagevenden for tidligere tiders 'baghus'.

Langs vejene omkring byggeriet bliver der plantet træer for at skabe mere intime gaderum til ophold, og med en svag hældning vil et par af gaderne tage sig anderledes ud end flere andre i området.

Omgivet af historie

Historien om den danske bryggerigigant er dybt indlejret i murstenene på de tilbageværende, historiske bygninger i Carlsberg Byen. Udsigten til grønne gårdrum, gadeforløb og historiske byrum bliver der god mulighed for at suge til sig gennem vinduespartier der mange steder går fra gulv til loft.

Hvis man bliver træt af boligkarréens gårdhave, skal man blot krydse gaden for at komme over i Carl Jacobsens Have, der er kvarterets næststørste park. Den største — opkaldt efter Carlsberg grundlægger — J. C. Jacobsens Have ligger få minutters gang mod sydøst.

Stregerne til Nebelong Hus er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Kranerne er netop nu i fuld gang med at rejse karéen, og de første beboere forventes at kunne flytte ind i det spæde forår 2025.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling