pixel

Statsligt bofællesskab med krydsende gangbroer

Ved Dybbølsbro er 2.200 medarbejdere fra fem styrelser flyttet sammen i et nyt stort domicil.

nexus baneterræn

Selvom man er vant til, at der langs Kalvebod Brygge er blevet og bliver bygget i en massiv skala, har billister og togrejsende til og fra København skulle gøre sig umage for ikke at bemærke det markante kompleks, der over de sidste tre år har rejst sig mellem indfaldsvejen og baneterrænet som genbo til Fisketorvet.

Kort
Nexus CPH

Nexus CPH hedder det store kontorhus, som gennemskåret af et grønt parkstrøg deler sig i fire dele fra en fælles base.

De fire bygningsdele er op til otte etager høje omkring hvert sit atrium, og mellem dem sørger krydsende gangbroer over stien for at give let adgang på tværs.

Den latinske del af navnet skal symbolisere, at Nexus CPH er et knudepunkt. Nærmere betegnet for den overordnede administration og planlægning af trafikken i Danmark, for ind i domicilet er flyttet både Banedanmark, Trafikstyrelsen og Vejdirektoratet.

Sammen med også Energistyrelsen og så Bygningsstyrelsen, som dermed selv har stået for opførslen af sit nye hjem.

Samlet 2.200 medarbejdere har nu fået deres daglige gang i bofællesskabet mellem de fem statslige styrelser.

I det 1,1 mia. kroner dyre byggeri har de 43.000 etagemeter at gøre godt med foruden to parkeringsetager med plads til hundredevis af biler og over 1.600 cykler.

Del af tagstien på IKEA

Arkitema Architects har slået stregerne og beklædt de udadvendte facader med rød-brune tegl, mens de smalle gulv-til-loft vinduer på de indadvendte facader indrammes af gyldne aluminium-lameller langs den betonstøbte sti og på forbindelsesbroerne over den.

Med officiel adresse på Carsten Niebuhrs Gade er nærmeste nabo til den ene side det nye trafiktårn, der også bekender sig til brunligt murværk.

Til den anden side bliver Nexus CPH koblet tæt sammen med et par kaktusformede boligtårne signeret Bjarke Ingels samt Københavns kommende (men udsatte) inner city-IKEA med et grønt strøg på taget og en forplads direkte integreret i Dybbølsbro.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens rum