pixel

Nu pakkes rådhustårnet ind

Byens vartegn vil nu være gemt væk resten af året — men i mellemtiden får man et andet at kigge på.

rådshustårnet stillads københavn

Kort
Rådhustårnet

Man må indstille sig på, at et af byens vartegn vil være gemt væk resten af året.

Rådhustårnet er netop nu ved at blive pakket ind i det stillads, der skal være arbejdsplads for de håndværkere, der de næste mange måneder skal sætte det i stand.

Som vi kunne fortælle i januar, er det ikke mindst fugerne i det 118 år gamle murværk, der har behov for at blive kradset ud og erstattet af nye, så tårnet også kan hænge sammen de næste 118 år.

Den nye og mere moderne fuge vil også hjælpe med at transportere fugt ud af rådhustårnet, der døjer med et fugtigt indeklima.

Netop indeklimaet har formentlig været grunden til, at man allerede i 1914 erstattede det indvendige 'taghus' med en ny version i beton. Det oprindelige var af træ, fandt man ud af under forarbejdet til renoveringen — og det bliver det nu igen.

Moderne træbehandling kan gøre træ mere modstandsdygtigt, end det var i starten af det 20. århundrede, og som en del af arbejdet vil man nu også opsætte beskyttende glaspartier ved balkonerne, der i dag er helt åbne.

Dermed kan man også erstatte den gamle betonkonstruktion inde i tårnet med en træ-version, der er meget tættere på arkitekten Martin Nyrops ønsker for bygningen.

Skulle man vælge at tage på turist-visit til det færdigrenoverede rådhustårn, vil man altså kunne nyde et mere originalt indre af tårnet, inden man træder ud på tårnets balkoner.   

Midlertidigt tårn 

Hele arbejdet kommer til at beskytte både rådhustårnets indre og ydre og forventes at være færdigt i december, så man igen kan nyde synet af det iført paphat, cigar og beskyttelsebriller når 2023 bliver til 2024.

Indtil da får man dog et helt andet tårn at glæde sig over.

Som vi også kunne berette i januar, vil stilladset nemlig ikke få lov at stå nøgent og kedeligt ud mod Rådhuspladsen. I stedet vil det blive beklædt med en fotostat, der i forholdet 1:1 viser et alternetivt bud på et rådhustårn.

Fotostaten er designet af to arkitektstuderende, der vandt Københavns Kommunes konkurrence om netop at tegne et nyt rådhustårn, som byens beboere kunne kigge på, mens arbejdet med det rigtige rådhustårn står på omme bagved.

Den nye rådhus-virtual reality kan opleves fra omkring midt-april, hvor stilladset vil være færdig-konstrueret og udsmykket.  

Mest læste

kommentarer

Gerda Bredvig

Til redaktøren:

Tak, jeg vil følge opfordringen, så hermed min opsigelse, som bedes bekræftet.
Alexander Jensen
Vil i ikke læse jeres artikler igennem for stavefejl inden i udgiver dem? Det er nogle ret graverende fejl ind i mellem. I denne artikel eksempelvis i en overskrift: "Midletidigt tårn".
redaktoren Alexander Jensen
Det er næsten umuligt at undgå, at der en slåfejl ind imellem. Men vi forsøger efter bedste evne. Tak for kommentaren — fejlen er rettet.
Gerda Bredvig redaktoren

... naturligvis kan "slåfejl" ikke undgås, men læs dog korrektur på teksten!

redaktoren Gerda Bredvig
Vi læser naturligvis korrektur, men selv i korrekturen kan der ske svipsere. Vi tilstræber perfektion, men når den ikke altid. Der er nogle grænser for, hvad der er muligt med de lave medlemspriser, vi forsøger at holde.
Gerda Bredvig redaktoren

... Magasinet får ikke bedre økonomi af at nogle medlemmer forlader det, fordi man ikke gider læse tekster, hvor ord er faldet ud eller stavet forkert ...

Grønfjordskollegiet! København Fjord har vi dog aldrig hørt om ...
redaktoren Gerda Bredvig
Vi gør det, så godt vi kan med de ressourcer, vi har til rådighed. Der er ingen opsigelsesperiode, hvis man mener, det ikke er godt nok.
David Busk redaktoren
Jeg er personligt glad for magasinet som jeg har læst siden det startede som en avis i papir (eller magasin, jeg husker ikke papir kvaliteten)
redaktoren David Busk
Tak for ordene. Vi udgav i alt 57 udgaver på tryk frem til 2010 — alle i magasinformat. De kan i øvrigt stadig læses her: https://www.magasinetkbh.dk/arkiv
Gerda Bredvig redaktoren

Kære redaktør!

Jeg vil følge opfordringen, så hermed min opsigelse, som bedes bekræftet.

Jeg vender tilbage, når/hvis korrekturproblemet er overstået, så jeg igen kan nyde artikler af højt værdsatte Christian Vemb.
redaktoren Gerda Bredvig

Kære Gerda. Du kan opsige dit medlemskab på din profilside — det kræver kun et par klik. Tryk på det røde profilikon øverst på siden. Hvis du ønsker højere kvalitet, vil jeg dog ikke undlade at foreslå, at du i stedet opgraderer til et Plus-medlemskab. Jo flere ressourcer vi har, jo bedre produkt kan vi levere.

Hvis du i øvrigt ønsker at kontakte os vedr. medlemskab, beder jeg dig venligst skrive til medlem@magasinetkbh.dk. Kommentarfeltet her er tiltænkt debat om artiklerne.
Karen Melchior
Balkonen hvor vindere hyldes sidder på selve rådhuset og man går der ud fra fest(?)salen
redaktoren Karen Melchior
Det er helt korrekt. Teksten er justeret.

relaterede
artikler

Konservative og Alternativet har stillet forslag om at bevare Palads, og nu skal de øvrige politikere bekende kulør. En bevarelse kan dog koste københavnerne dyrt.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling