pixel

Borger­repræsen­tationen vil have undersøgt Frank Jensens adfærd

Advokatfirma skal undersøge beskyldningerne om grænseoverskridende adfærd mod den nu forhenværende overborgmester.

frank jensen

Det er godt en måned siden, at Frank Jensen så realiteterne i øjnene og trak sig som overborgmester, efter at en stribe ældre og nyere sager om påståede seksuelle krænkelser var blevet trukket frem i dagens lys.

Nu har Borgerrepræsentationen besluttet, at man vil have undersøgt anklagerne mod den forhenværende overborgmester — og hvordan de tidligere er blevet håndteret.

Advokatfirmaet Kromann Reumert er derfor blevet hyret til at foretage en advokatundersøgelse, der dels går i dybden med to konkrete hændelser, dels forsøger at kortlægge det samlede omfang af krænkelser fra Frank Jensens side

Kromann Reumert skal for det første se nærmere på en julefrokost i Økonomiforvaltningen i 2011, hvor Frank Jensen ifølge Ekstra Bladet var så nærgående over for fire kvinder, at flere andre deltagere i julefrokosten forsøgte at stoppe ham.

Advokatundersøgelsen skal afdække, hvordan sagerne fra julefrokosten efterfølgende blev håndteret i Økonomiforvaltningen.

Er der endnu flere sager?

Kroman Reumert skal ligeledes afdække forløbet og håndteringen af en sag fra 2017, hvor Frank Jensen under en anden julefrokost angiveligt krænkede et kvindeligt medlem af et andet parti.

Derudover er advokatfirmaet blevet bedt om at undersøge, om der er endnu flere eksempler på, at ansatte eller folkevalgte på rådhuset i perioden 1. januar 2010 til 29. oktober 2020 er blevet udsat for sexchikane og grænseoverskridende adfærd fra Frank Jensen.

I den forbindelse kan både nuværende og tidligere ansatte og folkevalgte på rådhuset henvende sig til Kroman Reumert via en dertil oprettet hjemmeside frem til 4. december i år.

Kromann Reumert forventes at kunne aflevere den færdige undersøgelse til Økonomiforvaltningen i slutningen af februar 2021.

Det fulde kommissorium for undersøgelsen kan læses her.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling