pixel

Ofelia Plads bliver havnens næste swimmingpool

Københavns Kommune vil etablere badezone ved populært sommer-hang-out.

Ofelia Plads Beach Havnebad Skuespilhuset

Opera i det fri, jazzkoncerter, roterende lydskulpturer og overdådige sandslotte

Siden den spæde start som Ofelia Beach i 2010 har Det Kongelige Teater holdt hof på Kvæsthusbroen og den lille stump land mellem Skuespilhuset og havnens vand.

Særligt siden 2016, hvor en omfattende ombygning stod færdig, har der været liv på Ofelia Plads, som Kvæsthusbroen også kaldes i dag. På solskinsdage summer her af sommerglade gæster — berusede af sol og fulde af kunstoplevelser.

Og den kommende sommer får de sandsynligvis også mulighed for at tage en godkendt dukkert i havnens klare vand.

Københavns Kommune planlægger nemlig at åbne en ny badezone ved Ofelia Plads til sommer og har sendt forslaget i offentlig høring frem til midten af marts.

Går det efter planen, kan alle københavnere hoppe i vandet med udsigt til Skuespilhuset fra midten af juli — i værste fald bliver det dog først fra august.

Åben hele året rundt

Mange har sikkert allerede stukket tæerne i vandet i denne del af havnen, og det er ikke noget særsyn at se nogen tage sig en regulær dukkert. Men med den nye badezone vil det nu blive ganske lovligt.

Glider projektet som forventet gennem høringen — og bliver det godkendt af kommunens egen bademyndighed — kommer badezonen til at ligge i Kvæsthusbassinet langs Kyssetrappen, det trædæk som fra Sankt Annæs Plads falder fem trin ned mod vandet.

Det er også her publikum sidder, når musikere spiller op på teatrets flydende scene.

Til sommer vil Kyssetrappen få én, måske to, badetrapper, der kobler sig på dækket og går direkte ned i vandet. Et gult tov vil flyde på vandet og omkranse selve badezonen.

Zonens størrelse og endelige placering er ikke afgjort. Københavns Kommune arbejder med to muligheder — en zone på 1.300-2.600 m2, der spænder over hele bassinets bredde, eller en mindre zone på 600 m2 i det ene hjørne. Den lille model vil give bedre plads til skibe, der anløber ud for Admiral Hotel. 

På eget ansvar

Vil man tage en dukkert, bliver det på eget ansvar. Der er ikke planen, at livreddere vil være på stedet og holde øje med badegæster. Med andre ord er der tale om en 'badezone' og ikke et 'havnebad', der har bemanding i sommermånederne.

Til gengæld vil der, ligesom i byens øvrige fem badezoner, være åbent for badning 24/7, 365 dage om året.

Som sikkerhedsforanstaltning opstiller kommunen en redningspost på Ofelia Plads. Og langs bolværket vil der blive ophængt orange redningsliner, som man kan hive fat i fra vandet. 

Desuden vil man selv kunne holde øje med, om vandet er rent nok på en elektronisk tavle.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling