pixel

Sandslotte for viderekommende

kbh magasin

Fakta

Københavns Internationale Sandskulptur Festival 2012

27. maj – 5. august

Ofelia Beach, også kendt som Kvæsthusmolen bag Skuespilhuset.

50 kroner for voksne, det halve for børn, gratis for de helt små under 3 år.

Er du træt af uambitiøse sandkasser i baggården, så slå et smut forbi Ofelia Beach ved Skuespilhuset i løbet af højsommeren og oplev nogen af verdens bedste sandskulptører omskabe molen til en lang skulpturlabyrint med op til ti meter høje kreationer med verdenshistorien som tema.

Københavns Internationale Sandskulptur Festival 2012 hedder nyskabelsen, der i sand afbilleder nedslag i tiden fra The Big Bang til i dag. Dinosaurer, vulkaner, pyramider, middelalderslotte, rumskibe og en særlig hyldest til værtsbyen.

Festivalen åbner officielt 31. maj og bliver stående helt til august, men allerede fra 27. maj kan du tæt på følge sandkunstnernes intense arbejdsproces med at omdanne 3.000 tons af det medgørlige materiale til store, men dog detaljerige skulpturer, hvor selv øjenvipper og negle bliver formet.

Til dem, der føler sig inspireret, står en sandkasse klar til at lade børn og voksne afprøve deres egne kreative evner. Og frygt ej for din sandslot-sightseeing, skulle det blive regnvejr – skulpturerne er nemlig lavet med en særlig teknik, som gør sandet vandsikkert. Men husk en paraply til dig selv.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Indre By
Ofelia Plads går ind i sin første fulde sæson, og havnepladsen ligner allerede en succes, mens både københavnerne og arkitekturpriserne strømmer til.

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.
tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens liv

  • Byens Liv
  • Indre By
Scandic udvider centralt — med offentlig adgang til åben lobby og skybar med udsigt over byen.