pixel

Operaparken skrider godt frem

P-kælderen er næsten anlagt, og i Holland vokser mere end 600 træer med destination København.

Man må vente lidt endnu, før man kan slå sig ned i Kirsebærlunden lige mellem Operaen og Papirøen.

Men anlægget af den godt 20.000 m2 store park ud til Inderhavnen skrider godt fremad.

Som en del af projektet vokser 'Dokøens Sydø' — også kendt som bare Sydøen — med omkring 2.000 m2. Ved at lave en landopfyldning har man nu gjort øen kvadratisk — modsat tidligere hvor stykket der vender ud mod vandet ikke var parallelt med den modsatte side.

Landopfyldningen blev afsluttet i efteråret, men endnu mangler man at anlægge en mere permanent kajkant.

Midt på øen har udgravningen og byggeriet af den nye P-kælder under parken været mere end et år undervejs. P.t. er man ved at etablere de indre dæk, der skal kunne rumme i alt 300 biler — ikke mindst for gæster til Operaen, selvfølgelig.

Nedkørslen til P-kælderen er netop ved at blive færdig, og der er blevet lagt dæk på den nye 'landskabsbro' fra Sydøen til Operaen. Broen vil være blevet overdækket og beklædt med beplantning, når den til næste år bærer de første gæster fra bilen til Operaen. 

Det grønne på broen danner samtidig en naturlig forlængelse af hovedindslaget på den nye Sydøen: selve parken.

Mange arter

Når P-huset er færdigt — og parken anlagt ovenpå — vil der være offentlig adgang til alt det grønne, inklusive til det nybyggede væksthus med café i parkens hjerte.

Parken er designet omkring et 4-årstiders-koncept, hvor beplantningen vil bestå både af hjemlige arter og mere eksotiske gæster.

Parken vil være delt op i seks områder med hvert sit tema: Den engelske have, hvid nordisk skov, rød nordamerikansk skov, egeskoven, Kirsebærlunden — og så det tropiske væksthus i midten.

Det er mange forskellige typer beplantning på relativt få kvadratmeter. Om det ender som en velkomponeret helhed — eller lidt af et flora-kludetæppe — kan man selv bedømme, når solen stråler over byen midt i 2023, og Operaparken efter planen åbner.  

Det er en hollandsk planteskole, der leverer træerne til den nye park, og de mere end 600 træer, som er adresseret København, er allerede mange meter høje. Derfor vil der fra åbningsdagen være tale om en egentlig park — og man vil ikke skulle vente et par årtier på, at den vokser sig voksen. 

Operaparken anlægges af Operaparkfonden, der er finansieret af A.P. Møller Fonden.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

Aase Johannessen
Kan man lægge til med en ro båd og er der sat metalhåndtag på ponton broen hvor båden kan fastbindes???

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling