pixel

Spil padeltennis i Krydstogt­terminalen

Når krydstogssæsonen går i hi, stor store lokaler ved vandet tommet. Hvorfor ikke bruge dem til ketsjer-sporten padel?

Terminalerne, Øresund, padeltennis

Selvom ketsjersporten padeltennis — eller bare padel — har fået godt 50 år på bagen siden sin mexicanske oprindelse, er det i de seneste to årtier, at den for alvor har oplevet fremmarch på verdensplan — også så småt i Danmark.

Nu er der godt nyt til københavnere, der har kastet deres kærlighed efter den hurtigt voksende sportsgren og — såfremt man kommer cyklende til sin padel-træning — ikke lader sig slå ud af lidt rask modvind ved det brusende hav. 

Terminalbygning får vinterformål

I sidste uge slog padel-centeret 'Racket Club Terminalerne' nemlig for første gang dørene op for garvede og nytilkomne padel-entusiaster i den ydre del af Nordhavn.

Det er et område der om sommeren kan være et virvar af skibsankomne turister, men som om vinteren mest af alt er en kold, forladt og uendelig lang asfaltsplads ved det store hav.

Her ligger de store krydstogtsterminaler vinter efter vinter og savner et egentligt formål, når de sidste skibsturister er rejst hjem.

Selvom hallerne ved Terminal 1 og 2 indimellem bruges til udstillinger og events, er der i høj grad tale om mange ubrugte kvadratmeter i en by der ellers kalder højtlydt på mere plads til indendørs sport

Der var med andre ord potentiale til mere end halvårlige sommerfornøjelser herude på den unikke placering mellem inderhavnen og Øresund.

Og dét kan det nye padelcenter leve op til med sin åbningstid fra oktober til maj, hvor der atter kommer gang i skibstrafikken. 

Det er padelklubben Racket Club, der — i samarbejde med Terminalerne og Copenhagen Malmö Port — har taget initiativ til de nye padel-baner i afgangsterminalerne for krydstogtskibene i København. 

Ifølge bagmændende bag Racket Club vil de store lokaler tilbyde attraktive faciliteter for hele familien med plads til hele ti baner —  fire doublebaner, fire singlebaner samt to børnebaner — foruden én af hovedstadens bedste havudsigter, kunne man tilføje.

Krydstogtkajen i Københavns Nordhavn er 1.100 meter lang og opdelt i tre kaj- og terminalområder med i alt tre store terminalbygninger og tilhørende parkeringspladser.

... jo, jo, men hvad er padel?

Er du ikke helt med på, hvad padel er for en størrelse, så kommer her en kort forklaring:

Padel en mellemting mellem tennis og squash: En rektangulær bane med et net i midten, én eller to spillere med særlige padelketsjere på hver banehalvdel og så ellers fire vægge, der som et boldbur bliver en del af selve spillet.

I modsætning til almindelig tennis, skal du derfor ikke spæne helt så meget rundt efter bolden — eller lave en "selvhenter", hvis du skyder for langt.

Da spillets regler stiller en del krav til banedesignet, er sporten dog noget mindre mobil end f.eks. bordtennis.

Ifølge folkene bag Racket Club er tanken med det store popup-center i Nordhavn da også, at padel skal hjælpe med at introducere sporten og gøre den lettere tilgængelig — ikke mindst for børn og unge.

Håbet er, at centeret kan være et skridt på vejen til at gøre padel ligeså udbredt som mere velkendte sportsgrene — og at den fremover også kan foregå i mere permanente omgivelser andre steder i København, året rundt.

Allerede om få år vil både unge og ældre kunne få suppleret padel-lysten i det kommende Ketsjersportens Hus på Indre Amager, der som navnet antyder bliver et ketsjer-fokuseret idrætscenter, der foruden padel også får baner til tennis, bordtennis, squash og badminton. 

I Ketsjersportens Hus bliver det naturligvis muligt at spille både sommer og vinter.

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling