pixel

På vej: Ketsjersportens Hus

Byens kommende 'Ketsjersportens Hus' skal have baner på taget og samle både tennis, bordtennis, badminton, squash og padel under det.

badminton

I København NV er man godt i gang med at opføre et samlet hus for byens kampsportsudøvere. 'Kampsportens Hus' skal fremover huse lokaler til både judo, taekwondo, karate og thaiboksning.

Nu er man på Amager godt på vej til at gøre Nordvest kunststykket efter — denne gang med 'Ketsjersportens Hus'.

I hjørnet af Kløvermarken, nogle hundrede meter fra Vermlandsgade, skal et nyt hus give bedre kår til byens udøvere af i alt fem sportsgrene der involverer ketsjer eller bat. 

Et fyrtårn

Helt præcis er vi på Kløvermarksvej 34 der dog i dag ikke er en tom grund.

Her ligger nemlig Kløvermarkens Tennis Klub med dens 11 udendørs- og tre indendørsbaner til tennis — og fire baner til squash.

Klubben bliver liggende fremover — men i fremtiden bliver det med et ambitiøst nybyggeri, der sammen med de eksisterende faciliteter vil skabe det helt nye knudepunkt for ketsjersport i byen.

Nogle hundrede meter væk i Markmannsgade lå indtil for blot et par år siden den 83 år gamle 'Amager Badminton Club'.

I 2018 fik en huslejestigning dog klubben til at opløse sig selv, men klubben vil nu i stedet blive en af de nye beboere i det nye hus på Kløvermarksvej.

Og det er ikke kun fire nye badmintonbaner, det nye byggeri skal bringe til Amager. Der vil også blive plads til yderligere en indendørs tennisbane, to padelbaner og mobile bordtennisborde, der alle vil lægge sig til de eksisterende baner til tennis og squash.

På den måde bliver hele fem forskellige ketsjersportsgrene fremover samlet under samme tag.

Der er tale om en ny idrætshal i så stor skala, at de tre foreninger Kløvermarkens Tennis Klub, City Squash og Amager Badminton Club ikke tøver med at kalde Ketsjersportens Hus for et fyrtårn for ketsjersporten.

Tennis på taget

Snakken om at udvide tenninsklubben er ikke helt ny. På Københavns Kommunes budget for 2020 var der afsat 1,6 millioner i en såkaldt 'planlægningsbevilling' til Ketsjersportens Hus.

Dengang lød det, at hallen skulle fylde 1.400 m2. Men gruppen af klubber ønskede mulighed for at bygge et større hus, så man bedre kunne udnytte det potentiale, som et samet hus for flere forskellige ketsjersportsgrene bringer med sig.

Sagen udmundede til sidst i, at politikerne i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg i november sidste år stemte om, hvilken af to varianter af byggeriet, man skulle gå videre med.

Embedsværket anbefalede politikerne at gå videre med den billigste model til mellem 50 og 70 millioner: En hal på 1.900 m2 med tre badmintonbaner og to baner til padel.

Men politikerne lyttede i stedet til brugergruppen og valgte at gå videre med en 2.500 m2 stor bygning, som altså også giver plads til en tennisbane og en ekstra badmintonbane. Den model vil koste 85-90 millioner.

To af Kløvermarkens Tennis Klubs udendørsbaner må dog med den løsning vige pladsen for at gøre plads til den kommende hals 2.500 kvadratmeter i to etager.

Men for at kompensere for tabet af dem, arbejdes der med en mulighed for i stedet at anlægge én eller to nye baner oven på det nye byggeri, så man på taget får mulighed for at spille tennis med udsigt.

1,1 mio. fundet

De mange ekstra kvadratmeter kræver dog en længere og dyrere planlægningsfase — også fordi man nu ville se nærmere på en sammenbygning med den eksisterende tennishal.

Men dét arbejde er der nu fundet penge til. For blandt posterne på Københavns Kommunes "lille budget", vedtaget sidst i marts, finder man 1,1 millioner kroner øremærket denne udvidelse af planlægningen af Ketsjersportens Hus.

Inden Amager kan prale af at have et fyrtårn for ketsjersporten stående, skal byggeriet dog naturligvis opføres.

Dét vil kræve en hel del flere millioner end planlægningen gør — penge som politikerne forventligt vil forsøge at finde, når byen til efteråret skal lægge sit budget for 2022.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Skal Parken have plads til 50.000 tilskuere? Og hvad skal der ske på Skøjtehalsgrunden lige ved siden af? Får København en indendørs atletikhal? Og er der overhovedet plads til det hele?

relaterede
visioner

læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling